NOVE INFORMACIJE: Stanje u Svrljigu se stabilizuje, nivo Pravačkog potoka opada

Autor:

Vesti

04.05.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su na terenu gde prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu u crpljenju vode, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a Srbije.

NOVE INFORMACIJE: Stanje u Svrljigu se stabilizuje, nivo Pravačkog potoka opada

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Stanje na teritoriji opštine Svrljig, gde je juče zbog obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka, se stabilizuje i došlo je do opadanja nivoa Pravačkog potoka, jer je voda potoka probila bedem i uliva se u Svrljiški Timok, saopštio je MUP.

Na delu teritorije opštine Svrljig, u naseljima Svrljig, Niševac i Merdželat, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka, juče je proglašena vanredna situacija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su na terenu gde prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu u crpljenju vode, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a Srbije.

VREME

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će, na istoku i jugu Srbije, ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru na severu, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od devet do 12 stepeni, a najviša od 17 na jugu i jugoistoku Srbije do 24 stepena u Negotinskoj Krajini i na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će ujutru biti pretežno oblačno uz prestanak kiše. Tokom dana će biti suvo, od sredine dana smanjenje oblačnosti, pa se posle podne očekuju i sunčani intervali. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša oko 22 stepena.

Upaljen meteo alarm

U pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, dok je na području KiM ovo upozorenje upaljeno samo zbog grmljavine. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno:Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vremenska prognoza za narednih 5 dana

U nedelju 5. maja će biti sunčano i toplije nego u subotu, dok se u popodnevnim časovima očekuju kratkotrajni pljuskovi. Minimalna temperatura od 6 do 12 stepeni, maksimalna od 22 do 26 stepeni.

U ponedeljak 6. maja biće promenljivo oblačno i toplije, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U utorak popodne pljuskovi u popodnevnim časovima, dok u sredu i četvrtak počinje novo zahlađenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading