KAKO NAJLAKŠE DA IZBELITE JAJA: Pomoću ova DVA SASTOJKA, koja SIGURNO IMATE kod kuće, uskršnje boje će se primiti KAO SA KESICE

Autor:

Vesti

28.04.2024

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će vas zanimati!

KAKO NAJLAKŠE DA IZBELITE JAJA: Pomoću ova DVA SASTOJKA, koja SIGURNO IMATE kod kuće, uskršnje boje će se primiti KAO SA KESICE

Foto: pixabay.com

Uskoro nam stiže Uskrs, a sa njim i farbanje jaja, što je neizbežan deo tradicije ovog praznika. Farbanje jaja je i idealan način da izrazite kreativnost, ali ponekad boja ne ispadne baš uvek onako kako smo želeli.

Često se dešava da jaja ne prime boju kao s kesice, a razlog za to je što jaja nisu bele boje.

Vaskrs

Vaskrs je jedan od najvažnijih praznika u hrišćanskoj tradiciji, posebno za pravoslavne vernike. To je praznik koji obeležava Isusovo vaskrsenje iz mrtvih, kako je opisano u Bibliji. Za hrišćane, Vaskrs predstavlja trijumf nad smrću i simbolizuje novi život, nadu i spasenje.

Obično se Vaskrs slavi nedelju dana nakon Velikog petka, koji označava Isusovu smrt na krstu. Vaskrs pada u proleće, obično između 22. marta i 25. aprila, u zavisnosti od lunarnog kalendara.

Obredi i običaji vezani za Vaskrs mogu se razlikovati u različitim hrišćanskim denominacijama i kulturama, ali neki od uobičajenih običaja uključuju bogosluženja, svečane obroke, farbanje jaja, razmenu poklona i okupljanje porodice i prijatelja. Ovaj praznik donosi radost i duhovno uzdizanje za hrišćane širom sveta.

Da bi se boja što bolje primila, bez obzira koju tehniku farbanja koristite, neophodno je da najpre izbelite jaja, a za to vam je potrebno potrebno:

alkoholno sirće
voda
jaja

Jaja stavite u šerpu, pa sipajte vodu da jaja ogreznu. Zatim dodajte dve čaše alkoholnog sirćeta.

Kuvajte ih do 20 minuta na jačoj temperaturi. U toku kuvanja će se stvarati pena, te je uklonite kašikom. Kada voda prokljiča, smanjite temperaturu da jaja ne bi popucala.

Kada su jaja gotova, ostavite ih malo da se prohlade, pa ih operite pod mlazom hladne vode i istrljate sunđerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading