Još dve porodice srpskih državljana evakuisane iz Pojasa Gaze stigle u Beograd

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2023

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evakuisani srpski državljani i članovi njihovih porodica napustili su teritoriju Egipta i redovnim letom iz Kaira.

Još dve porodice srpskih državljana evakuisane iz Pojasa Gaze stigle u Beograd

Foto: pixabay.com

Još dve porodice srpskih državljana - Mona Abu Elaiš, sa troje dece i Đulja Al Hisi, sa suprugom i troje dece - evakuisane su iz Pojasa Gaze i danas su avionom doputovale u Beograd, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Uz neposrednu podršku Ministarstva spoljnih poslova, kao i ambasada Republike Srbije u Tel Avivu i u Kairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Države Izrael i Arapske Republike Egipat, 4. decembra iz Pojasa Gaze u Egipat su evakuisane još dve porodice srpskih državljana - Mona Abu Elaiš, sa troje dece i Đulja Al Hisi, sa suprugom i troje dece - naveo je MSP.

Kako je saopšteno, u skladu sa važećim procedurama, te u datom roku od 72 sata, evakuisani srpski državljani i članovi njihovih porodica napustili su teritoriju Egipta i redovnim letom iz Kaira, preko Istanbula, danas doputovali u Beograd.

"Evakuisani srpski državljani su zahvalili Ministarstvu na pruženoj podršci i pomoći, kako bi bezbedno napustili Pojas Gaze i doputovali u Srbiju", navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, krajem novembra je iz Gaze evakuisana petočlana porodica sa dvojnim srpskim i palestinskim državljanstvom. Oni su u Srbiju stigli 21. novembra. Državljanka Srbije je sa četvoro dece najpre evakuisana iz Pojasa Gaze u Egipat, a potom je redovnim letom Er Srbija (Air Serbia) bezbedno stigla u Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading