DELOVI SRBIJE NOĆAS i UJUTRU NA UDARU NEVREMENA! Hitno se oglasio RHMZ!

Autor:

Vesti

03.11.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su za teritoriju Srbije upaljeni svi mogući meteoalarmi - žuti, narandžasti i crveni i odnose se na četiri pojave, od koji je jedna poprilično neuobičajena za ovaj period godine!

DELOVI SRBIJE NOĆAS i UJUTRU NA UDARU NEVREMENA! Hitno se oglasio RHMZ!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za večeras na kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom na jugu i istoku Srbije.

- Tokom večeri i noći, kao i sutra u prvom delu dana, na jugu i istoku Srbije očekuju se kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, sa uslovima i za veću količinu padavina, od 20 do 40 mm, lokalno i više - navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Kako su meteorolozi najavili, na slivovima Nišave, Belog Timoka i gornjem toku Južne Morave sa pritokama tokom 4. i 5. novembra vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Da podsetimo, danas su za teritoriju Srbije upaljeni svi mogući meteoalarmi - žuti, narandžasti i crveni i odnose se na četiri pojave, od koji je jedna poprilično neuobičajena za ovaj period godine!

RHMZ je najavio da će u nekim delovima padati kiša, negde će duvati jak vetar, u pojedinim delovima će biti i grmljavine, ali u čak šest delova Srbije je upaljen meteoalarm koji se odnosi na visoke temperature, iako je danas 3. novembar!

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading