AMERIKANCI SLEDE PRIMER SRBIJE! Nakon serije pucnjava predlažu vračanje policajaca u škole

Autor:

Vesti

14.05.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajdenova administracija ukazala je da bi se novac mogao uložiti u policiju i detektore metala u školama

AMERIKANCI SLEDE PRIMER SRBIJE! Nakon serije pucnjava predlažu vračanje policajaca u škole

Foto: Shutterstock

Posle serije pucnjava u američkim školama, mesta poput Denvera i Viskonsina preispituju odluke da povuku policajce iz kampusa.

Predsednik Džo Bajden se ne protivi toj ideji. Ova ideja bliska je i bivšem predsedniku Donaldu Trampu koji je ponovo izneo zahteve da se nastavnici naoružaju.

Predsednik Džo Bajden rekao je da škole ne bi trebalo da se "pretvaraju u zatvore" da bi se rešio talas nasilja, ali se ne opire pozivima bivšeg predsednika Donalda Trampa, bivšeg potpredsednika Majka Pensa i drugih konzervativaca koji traže da se pojača kontrola nakon pucnjava u Tenesiju i Teksasu.

Bajdenova administracija ukazala je da bi se novac mogao uložiti u policiju i detektore metala u školama. Kako piše Politico, ove bezbednosne mere su postale popularne - i vidljive - načini zaštite dece.

Upravo je odluka da se poveća broj školskih policajaca bila jedna od ključnih kada je reč o reakciji Srbije na nedavni masakr u beogradskoj osnovnoj školi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti angažovano dodatnih 1.200 policajaca koji će biti raspoređeni po školama u Srbiji, čime će se povećati bezbednost i učenika i nastavnika, ali i značajno smanjiti vrešnjačko nasilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading