MENI POKAZUJE JEDNO, METAR DRUGO: U "Gud fudu" I "Big pici" kubure sa centimetrima

Autor:

Vesti

21.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođači koriste inflaciju kao opšti izgovor da nas zakidaju. Pakovanja su im sve manja, a cena je, u najboljem slučaju, ista, ili, u najvećem broju slučajeva, čak i veća.

Dok se razmatra koliko je nužda, a koliko zloupotreba, potrošači su primorani da za namirnice izdvajaju sve više novca. Svaki odlazak u trgovinu donosi nam novo iznenađenje, uvek neprijatno.

Nije prošlo mnogo, a tim istim putem proizvođača krenuli su i ugostitelji. Naime, u restoranima nam serviraju sve manje porcije, u pekarama prodaju sve praznija peciva i burek, dok je pica sve siromašnija, ali je izgubila i u obimu.

Na radaru "Potrošačke patrole", našao se omiljeni italijanski specijalitet. Proveravali smo koliko se mere koje picerije navode u meniju i reklamama slažu s realnim stanjem, odnosno onim što smo dobili. Naručili smo picu tri poznata lanca picerija "Karibik" (Caribic), "Gud fud" (Good Food) i "Big pica" (Big pizza) i metrom precizno izmerili njihov prečnik. Uzeli smo pice različitih veličina (prečnika) - 24, 36 i 42 centimetra jer ih pomenuti restorani brze hrane nemaju u istim veličinama.

Dva od tri merenja pokazala su manje mere od navedenih. Koja pica je prošla test, a koja nije, pogledajte u videu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading