OVAJ AFRODIZIJAK SE KUPUJE I NA GRAM: Zvonko iz Smedereva prodaje jednu od najskupljih namirnica NA SVETU i ide kao alva! (FOTO)
Mnogi građani Srbije dali su se u lov na tartufe, jer se pokazalo da naša zemlja i te kako ima čime da se pohvali kad su u pitanju ove najskuplje gljive na svetu.
Zvonko Jovanović iz Smedereva otišao je korak dalje i odlučio da napravi sir tartufima koji se zbog svoje paprene cene kupuje na grame, a ne a kilograme.
- Mi smo odlučili da napravimo nešto što mnogima nije pošlo za rukom. Sir sa tartufima nije za svakodnevnu konzumaciju. Ima ekstremno jak ukus, a njegova cena je 100 evra za 100 grama. Pravi se isključivo od kravljeg mleka, dodaje se beli ili crni tartuf i to sve sazreva četiri godine. Pre toga ne treba da se konzumira. U takav stir stavljaju se i dodaci poput žalfije i oraha - rekao je za RINU Zvonko.
Ovakvi sirevi služe se uz flašu dobrog vina i posle glavnog jela kao poseban delikates. Pošto je izuzetno jakog ukusa, čak i najvatreniji ljubitelji sira sa tartufima mogu da pojedu male količine. Primera radi, 100 grama ovog specijaliteta za jedno veče mogu da pojedu četiri osobe jedno veče.
- Ono što je bitno jeste da unutar ovog sira se stavljaju dodaci pravog tartufa a ne neka ulja. Sastav je šest odsto belog, dok je u crnom deset posto tartufa. Ovaj sir je odličan afrodizijak, a zbog svojih svojstava preporučuje se osobama preko 50 godina - dodao je Zvonko uz osmeh.
Ovaj Smederevac svoj asortiman izlošio je na prvom sajmu mlečnih proizvoda u Zapadnoj Srbiji koji je proteklog vikedna održan u selu Gornja Gorevnica kod Čačka. Na manifestaciji Mlečni put mnogi su prvi put imali priliku da probaju upravo ovaj skupoceni sir, ali i mnoge druge specijalitete od mleka poput rolovanog kajmaka, magarećeg sira ali i lekovitog sira od aronije.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)