NAPAD NA JAVNOG TUŽIOCA VIŠEG SUDA: Udruženje sudija najoštrije osuđuje napad i pozdravlja hitru reakciju policije!

Autor:

Vesti

09.03.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije osuđuje jučerašnji napad na zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i istovremeno pozdravlja hitre reakcije nadležnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnih poslova, koje su rezultirale otkrivanjem i hapšenjem osumnjičenog.

NAPAD NA JAVNOG TUŽIOCA VIŠEG SUDA: Udruženje sudija najoštrije osuđuje napad i pozdravlja hitru reakciju policije!

Foto: facebook.com/printscreen

Udruženje sudija i tužilaca Srbije još jednom podseća javnost na složenost tužilačkog posla i činjenicu da se tužioci u svom profesionalnom radu susreću sa različim izazovima, posebno u  oblasti lične bezbednosti, imajući u vidu da tužilačka organizacija predstavlja prvu liniju  države u borbi sa kriminalom i korupcijom.

Takođe, UST ukazuje da ovo nije prvi put da su tužioci izloženi pretnjama i napadima, te da isti po pravilu nisu analizirani od strane nadležnih organa, niti su preduzeti koraci u cilju pronalaska sistemski rešenja kojima bi se adekvatno odgovorilo na predmetnu društvenu pojavu.

UST stoga ponavlja svoj apel Državnom veću tužilaca da razmotri mogućnost uvođenja beneficiranog radnog staža, uvažavajući rizike posla sa kojima se tužioci susreću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading