OVE DVE OPŠTINE SKORO CEO DAN BEZ VODE! Pogledajte spisak ulica i pripremite se na vreme!

Autor:

Vesti

18.10.2024

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće obezbeđene cisterne!

OVE DVE OPŠTINE SKORO CEO DAN BEZ VODE! Pogledajte spisak ulica i pripremite se na vreme!

Foto: Photo by Sasikan Ulevik on Unsplash

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Zemun i Voždovac, u petak 18. oktobra 2024. godine doći će do privremenih obustava u vodosnabdevanju.

Kako su najavili iz beogradskog vodovoda, radovi će trajati gotovo celog dana, te će mnogi potrošači u pomenutim delovima grada ostati bez vode, što zahteva unapred planiranje i pripremu zaliha.

Na opštini Zemun, bez vode će biti potrošači u više ulica, i to od 9.00 do 18.00 časova. Ulice koje će ostati bez vode su Davidovićeva, Preradovićeva, Kosovska, Beogradska, Marka Nikolića, Princeze Olivere, Mornarska i Dr Petra Markovića. Ovi prekidi su deo većih radova na vodovodnoj mreži u ovom delu grada, a nadležni apeluju na stanovnike da se pripreme i obezbede dovoljne količine pijaće vode za dnevne potrebe, kao i za osnovne higijenske potrebe.

Za najhitnije slučajeve, kao što su stanovnici koji nemaju mogućnost da unapred skladište vodu ili oni kojima su potrebne veće količine vode, biće obezbeđena auto-cisterna sa pijaćom vodom. Ova mera se sprovodi kako bi se stanovnicima olakšao period bez vode i kako bi svi neophodni uslovi za normalno funkcionisanje domaćinstava bili zadovoljeni.

Istovremeno, na opštini Voždovac, takođe u petak 18. oktobra, od 8.30 do 18.00 časova, bez vode će ostati potrošači u Strumičkoj ulici, na delu od Ibarske do Tetovske ulice. I u ovom slučaju, nadležni su obezbedili auto-cisternu kako bi potrošači mogli da zadovolje osnovne potrebe za pijaćom vodom u periodu dok traju radovi.

Stanovnici su unapred obavešteni i zamoljeni da planiraju svoje dnevne aktivnosti u skladu sa prekidima u vodosnabdevanju. Očekuje se da, ukoliko radovi budu završeni na vreme, vodosnabdevanje bude normalizovano u kasnim večernjim časovima istog dana. Međutim, ukoliko dođe do nepredviđenih poteškoća, postoji mogućnost da prekidi potraju i duže od planiranog, zbog čega je dodatno naglašena potreba za stvaranjem zaliha vode.

Takođe, građanima se savetuje da redovno prate obaveštenja iz nadležnih službi i, ukoliko imaju problema sa vodosnabdevanjem, da provere da li se njihova ulica nalazi na spisku kvarova. Ova informacija može biti korisna kako bi se izbegli nepotrebni pozivi službama, kao i za bolje planiranje aktivnosti u domaćinstvu.

Iz vodovoda poručuju da je cilj ovih radova unapređenje kvaliteta vodosnabdevanja u ovim delovima Beograda, te se stanovnici mole za strpljenje i razumevanje dok radovi ne budu završeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading