RUŠI SE BAJLONIJEVA PIJACA! Otkrivamo do kad prodavci treba da se isele!

Autor:

Vesti

12.10.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu informaciju su prodavci dobili prethodne nedelje.

RUŠI SE BAJLONIJEVA PIJACA! Otkrivamo do kad prodavci treba da se isele!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Bajlonijeva pijaca (pijaca "Skadarlija") se izmešta početkom marta, saznaje Republika.

Kako je Republika saznala, do marta je rok prodavcima da se isele, a nezvanično, deo lokala i tezgi će se premestiti u blizini Kalemegdana.

Ovu informaciju su prodavci dobili prethodne nedelje.

Za sada nije poznato šta će se izgraditi na mestu čuvene beogradske pijace, a ni gde će biti izmeštena.

Da podsetimo, Beogradska autobuska stanica je izmeštena na novu lokaciju u bloku 42.

Jedan od ključnih benefita koji će nova BAS imati za turizam je objedinjavanje polazaka turističkih autobusa na jednom mestu.

Većina ugostitelja, preduzetnika, taksista i radnika BAS-a premeštaju svoje radno mesto u Blok 42 na Novom Beogradu gde će od sad poslovati.

Gradonačelnik je istakao da će uskoro započeti sređivanje dela grada gde se nalazio BAS, ali i da su se izmeštanjem stanice potpuno stvorili uslovi da se ukloni Stari Savski most, za koji navodi da su građani mahom koristili da bi došli do stare lokacije BAS-a.

Nova lokacija autobuske stanice je u Bloku 42 na Novom Beogradu, što je u neposrednoj blizini železničkog stajališta Novi Beograd i na samo nekoliko minuta od stanice gradskog prevoza sa linijama koje vode ka aerodromu Nikola Tesla.

Izmeštanje autobuske stanice deo je sveobuhvatnog saobraćajnog master plana za Beograd koji obuhvata i novu železničku stanicu, revitalizaciju aerodroma "Nikola Tesla" i izgradnju metro sistema. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading