POVREĐENA ŽENA NA VIDIKOVCU: Vrata autobusa joj priklještila nogu! Sedi na podu i plače, došle Hitna pomoć i policija

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezgoda na Vidikovcu

POVREĐENA ŽENA NA VIDIKOVCU: Vrata autobusa joj priklještila nogu!  Sedi na podu i plače, došle Hitna pomoć i policija

Foto: printskrin

Nezgoda u autobusu na liniji 23

Na Vidikovcu, nedaleko od poznatog fast fuda, kada se parkirao na stanici, vrata autobusa linije 23 prilikom zatvaranja ženi su priklještila nogu.

Kao što se može videti na fotografiji koju je objavila Republika, autobus je zaustavljen, žena se nalazi na podu, drži za nogu i plače, a ubrzo su na lice mesta došli i Hitna pomoć i pripadnici MUP.

- Samo smo odjednom čuli ženu koja viče, kada smo pogledali imali smo šta i da vidimo. Vrata od autobusa su joj priklještila nogu, izgledalo je bolno i nije mogla da se pomeri. Plakala je i jaukala objašnjavajući nam šta se dogodilo. Neretko se dešavaju ovakve nezgode u našem javnom prevozu. Nadam se da će žena biti u redu - rekao je jedan od putnika koji je napustio autobus za Republiku.

Sredstva za prvu pomoć

Prilikom povreda važno je imati sredstva kao i umeti povređenom ukazati prvu pomoć.

Sredstva za pružanje prve pomoći se dele na standardna, priručna i improvizovana. Ukoliko postoji mogucnost uvek treba koristiti standardna sredstva, a to su ona sredstva koja su unapred pripremljena za takve prilike. Međutim, često se na mestu događaja ne raspolaze sa njima, pa se koriste priručna sredstva i pri tome dolazi do izražđaja znanje i sposobnost lica koje pruža prvu pomoć.


Standardna sredstva su industrijski proizvedena oprema i materijali koji služe za intervencije kao što su sprečavanje krvarenja, previjanje rana, imobilizacija povređenih delova tela i sl. Ovde spadaju: razne vrste zavoja, gaze, hanzaplast, leukoplast, makaze, trougle marame, tubusi, maske, rukavice, Šancova kragna itd. Priručna i improvizovana sredstva nisu primarno namenjena za pružanje prve pomoći, ali se često koriste u nedostatku ili kao dopuna standarnim sredstavima. Tu spadaju: komadi raznih tkanina i odeće, šatorsko krilo, komadi drveta, metala itd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading