NA OVE ČETIRI LOKACIJE VAM PRETE KAZNE AKO PREKORAČITE BRZINU! Sistem za automatsku detekciju prekršaja i rigorozne kazne od danas na snazi!

Autor:

Vesti

16.09.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika na četiri lokacije na kojima se od danas primenjuje sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

NA OVE ČETIRI LOKACIJE VAM PRETE KAZNE AKO PREKORAČITE BRZINU! Sistem za automatsku detekciju prekršaja i rigorozne kazne od danas na snazi!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je počela primena sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine na četiri lokacije u Beogradu. Dozvoljena brzina kretanja vozila je ograničena na 50 kilometara na čas.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina - Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace, a ekipa portala Republika.rs bila je na ovim lokacijama i kako smo mogli da vidimo, kamere su postavljene i sistem radi od jutros, kao što je i rečeno od strane Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz ministarstva, vlasniku vozila kojim je prekršaj učinjen biće upućen poziv u roku od osam dana da dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ako se ispostavi da vozilom u trenutku činjena prekršaja nije vlasnik upravljao, vlasnik vozila je u obavezi da dostavi pisanu izjavu overenu od strane nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

Sistem će biti proširen i na određeni broj lokacija na kojima su saobraćajne nezgode učestalije, a razlog je neprilagođena brzina.

Takođe, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading