LIMOM UMALO UBIO NEKOGA NA SLAVIJI! Muškarac vozio ogroman teren vezan samo kanapom, NASTAO HAOS! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.09.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika došla u posed snimka nesavesnog i nepažljivog vozača, pukom srećom bez posledica!

LIMOM UMALO UBIO NEKOGA NA SLAVIJI! Muškarac vozio ogroman teren vezan samo kanapom, NASTAO HAOS! (VIDEO)

Foto: Republika

Jutros na Slaviji dogodio se incident u kojem je vozač motocikla naleteo na vozača manjeg kamiona iz kojeg je na kolovoz ispao veliki lim, dug nekoliko metara, ugrozivši saobraćaj. Lim je pao neposredno ispred ostalih vozila, stvarajući opasnost za učesnike u saobraćaju.

Vozač kamiona je stao, a motociklista je pritrčao i pomogao mu da sklone lim sa puta. Problem je nastao zbog toga što teret nije bio adekvatno pričvršćen, te je lim bio vrlo labavo nakačen na kamion.

Motociklista, koji je bio zabrinut za bezbednost na putu, upozorio je vozača kamiona na ozbiljnu opasnost. „Vežite ga, pobićete nekoga“, rekao je u više navrata, apelujući na to da teret mora biti pravilno obezbeđen kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

 

 

Na svu sreću, nije bilo povređenih, ali incident je ukazao na propuste u bezbednom prevozu gabaritnih tereta u gradskim zonama.

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije, svaki teret mora biti obezbeđen tako da se spreči njegovo pomeranje, padanje ili prelivanje sa vozila tokom vožnje. Vozač je dužan da obezbedi teret na način koji garantuje sigurnost drugih učesnika u saobraćaju. Član 63. ovog zakona naglašava da u slučaju nepravilno obezbeđenog tereta, vozač može snositi novčane kazne, pa čak i krivičnu odgovornost u težim situacijama.

Gabaritni tereti, poput lima koji je prevožen u ovom slučaju, podležu posebnim propisima. Kada teret izlazi van dimenzija vozila, potrebna je posebna dozvola, a vozilo mora biti adekvatno označeno signalizacijom kako bi ostali vozači bili svesni potencijalne opasnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading