BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA U PUNOM SJAJU! Predvodnik parade "Vatrogasac", odmah za njim čuveni "Horizont" na kom su članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA

Autor:

Vesti

15.06.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA U PUNOM SJAJU! Predvodnik parade "Vatrogasac", odmah za njim čuveni "Horizont" na kom su članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA

Foto: ST/Tamara Pavišić

Program 19. "Karneval brodova" tokom koga će Beograđani i njihovi gosti sa Savske Promenade imati priliku da uživaju u defileu više od 60 dekorisanih plovila, koji će se kretati na delu Save od Gazele do Brankovog mosta, počeo je himnom Beograda, a proglašenjem najlepšeg večeras će biti zatvorena dvomesečna manifestacija Beogradski dani porodice.

Program je počeo u 17 sati himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora "Čarolija", koji će zajedno sa nastupom Plesnog kluba "La Luna" i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti posetioce.

Posle 18 sati uslediće svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije. Na taj način biće označen početak defilea brodova zakazanog za 19 sati a u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. 

Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima, a za njim će ploviti brod "Horizont" na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. 

Mediji će defile pratiti sa broda "Nikola Tesla".

Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom gudačkog kvarteta "Dinamica Music",  koji čine tri električne violine i di-džej.

Uslediće koncert Zorje, pevačice koja je imala i zapažen nastup na Beoviziji, a zatim i grupe "Dečak iz vode", posvećene sećanju na Milana Mladenovića i EKV, a čija je specijalna gošća Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC "Galerija", sve do Kule Beograd, roditelji i deca mogu da uživaju u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka", Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom "Master kraft" bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima. 

Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine "Naše nasleđe", koje predstavlja ručne radove heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečja sela Srbija, u čijem učešću se ogleda i humanitarni karakter "Beogradskog karnevala brodova".

"Beogradskim karnevalom brodova" koji organizuje Turistička organizacija Beograda, uz podršku Grada Beograda završavaju se Beogradski dani porodice.

Danas u završnici Beogradskih dana porodice koji su proglašeni manifestacijom od posebnog značaja na platou na Trgu republike održava se i finale međunarodnog takmičenja u slikarstvu "Art battle". 

Kvalifikacije za današnje finale održavane su tokom dva meseca u zoni slikarstva na Topličinom vencu u okviru Beogradskih dana poreodice - manifestacija koja promoviše radost, druženje i ljubav, a koju je inicirao je gradonačelnik Aleksandar Šapić. 

Manifestacija je od 15. aprila kada je počela održavana na više od 18 lokacija u glavnom gradu. Obišao ju je sa gradonačelnikom između ostalog i patriharh Porfirije.
Tokom te važne manifestacije u užem centru grada bilo je postavljeno više od deset bina, organizovano preko stotinu koncerata klasične muzike, džeza, bluza, pop-rok muzike.

Prvi put prikazani su i baleti, a šansu su dobili i najbolji mladi bendovi. Organizovan je i veliki beogradski porodični karneval koji je okupio više od 300 dece iz beogradskih vrtića. Priliku da se predstave imala su i kulturno-umetnička društva iz cele zemlje.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading