MOMIROVIĆ: GODINU DANA TRAJE SRAMNA ODLUKA PRIŠTINE O ZABRANI TRGOVINE SRPSKOM ROBOM

Autor:

Vesti

14.06.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se navršava godinu dana od presedana koji je pogodio Evropu i Balkan, a reč je o jednostranoj odluci vlasti u Prištini da zabrani trgovinu srpskom robom.

MOMIROVIĆ: GODINU DANA TRAJE SRAMNA ODLUKA PRIŠTINE O ZABRANI TRGOVINE SRPSKOM ROBOM

Foto: Ministarstvo trgovine

Ova pogubna politička odluka dovela je do gubitka poslova, kidanja decenijskih poslovnih veza između Srba i Albanaca, kao i gubitaka stotina miliona evra poslovnih prihoda, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović.

Strašno je da mi danas u 21. veku svedočimo da u Evropi izgrađenoj na temeljima zajedničkog tržišta i slobodnog protoka roba i usluga postoji režim koji je zabranio da ljudi trguju i da privrede napreduju. U ovih godinu dana poslao sam po četiri pisma svim ministrima trgovine zemalja članica EU, kao i mojim kolegama ministrima trgovine SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade i upozorio ih na pogubnost politike koja ograničava promet roba, ekonomsku saradnju i ekonomski razvoj. Takođe, upozorio sam ih koliko takva politika ima pogubne političke, ali i ekonomske posledice po region“, podvukao je ministar Momirović. 

Pored svega ovoga mi moramo da sačuvamo mir jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona“, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading