BLOKIRAN SAOBRAĆAJ U CARA UROŠA: Drvo palo na parkirane automobile i preprečilo put (FOTO)

Autor:

Vesti

25.05.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija na terenu.

BLOKIRAN SAOBRAĆAJ U CARA UROŠA: Drvo palo na parkirane automobile i preprečilo put (FOTO)

Foto: Republika

Nevreme praćeno jakom kišom i vetrom postaje sve češća pojava i u Srbiji. Ovakvi vremenski uslovi često dovode do pada drveća, posebno u urbanim područjima gde su stabla izložena većem pritisku zbog prisustva građevinskih objekata i infrastrukture.

Danas je u jednoj u najprometnijih ulica u Beogradu na opštini Stari grad, Cara Uroša palo drvo i preprečilo put. Saobraćaj je trenutno blokiran, a na teren je izašla policija radi utvrđivanja štete.

Od koga potražiti nadoknadu?


Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da su "vlasnici drveća" odgovorni za procenu rizika od pada, dok je odgovornost za drveće na javnim površinama na gradskim ili lokalnim organima. U slučaju da drvo ošteti vozilo, potrebno je pozvati policiju radi uviđaja i veštaka radi procene štete.

Profesor Milan Vujanić, stručnjak za saobraćaj, naglasio je za Mondo da čak i ukoliko policija ne izađe da uradi zapisnik, postoji mogućnost da se šteta nadoknadi. Vozač može sudskim putem da traži nadoknadu materijalne štete.

Bitno je obezbediti dokaze, poput fotografija oštećenja i poziva policiji, kako bi se uspešno ostvarila nadoknada.

U slučaju sudskog postupka, veštak će proceniti štetu, uključujući cenu štete i rada.

Ukoliko je vozilo totalno uništeno, vlasnik će dobiti 30% manje vrednosti vozila, uzimajući u obzir vrednost automobila na dan incidenta i vrednost olupine. Sudski sporovi u ovakvim situacijama mogu trajati od dve do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading