TOGO OSTAJE PRI ČVRSTOM STAVU PO PITANJU NEPRIZNAVANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Vučić nakon sastanka sa predsednikom Disejom

Autor:

Vesti

16.01.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da se veoma ceni podrška Republike Togo očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije.

TOGO OSTAJE PRI ČVRSTOM STAVU PO PITANJU NEPRIZNAVANJA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Vučić nakon sastanka sa predsednikom Disejom

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova, regionalnih integracija i dijaspore Republike Togo Roberom Disejom koji je rekao da Togo ima čvrst stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je istakao da se veoma ceni podrška Republike Togo očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava, saopstila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zadovoljstvo posetom ministra Diseja, kao izuzetnom prilikom da budu razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja, koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo

- Naša zemlja je posvećena negovanju najboljih odnosa sa afričkim zemljama, zasnovanih na međusobnom poštovanju i razumevanju - naglasio je Vučić i zamolio Diseja da predsedniku Republike Togo prenese poziv da poseti našu zemlju.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoji prostor za njeno jačanje, kao i za saradnju u oblastima poljoprivrede, vojne industrije, građevinarstva, zdravstva, informacionih tehnologija, nauke, kulture i obrazovanja. 

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading