HAOS U KURSKU, VIŠE SE NE ZNA KO NA KOGA PUCA: Isplivao snimak bliskog tenkovskog sukoba na svega 15 metara (VIDEO)

Autor:

Svet

17.10.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident takođe naglašava problem koji se ponavlja, gde ruske trupe ponekad napuštaju svoje položaje u dezorijentaciji i kreću se ka ukrajinskim snagama.

HAOS U KURSKU, VIŠE SE NE ZNA KO NA KOGA PUCA: Isplivao snimak bliskog tenkovskog sukoba na svega 15 metara (VIDEO)

Foto: YouTube/Militarnyi Videonews/Printscreen

Ukrajinski novinar, Jurij Butusov, podelio je video snimak koji je snimio dron, na kojem se vidi bliži sukob sa ruskim snagama u Kurskoj oblasti.

Incident pokazuje kako dva tenka iz 17. tenkovske brigade ukrajinske vojske uništavaju ruski oklopni transporter na izuzetno bliskoj udaljenosti od oko 15 metara. Događaj je snimio izviđački dron koji prilagođava vatru ukrajinskih tenkova.

Okršaj je deo tekuće ukrajinske invazije na Kursk, koja je sada u svojoj 10. nedelji, sa ruskim snagama koje su pokrenule kontranapade duž zapadne ivice isturenog dela pod kontrolom Ukrajine. Fluidnost fronta dovela je do haotičnih situacija u kojima se ruske i ukrajinske trupe nalaze pomešane.

Forbs napominje da je sukob počeo kada je primećen ruski oklopni transporter BTR-82A kako juri preko polja ka dva ukrajinska tenka, identifikovana kao T-64 ili T-72, ​​postavljena duž drvoreda. Motiv pristupa ruskog vozila ostaje nejasan, a spekulacije se kreću od pogrešne identifikacije tenkova do verovanja da su ukrajinska vozila imobilisana.

Mark Hertling, penzionisani general američke vojske, opisao je taj susret kao najbliži tenkovski sukob koji je ikada video, naglašavajući neobičnu prirodu incidenta.

 

 

Ukrajinski tenk je ispalio direktan pogodak na oklopni transporter koji se približavao, granatom od 125 milimetara, nanevši značajnu štetu. Iznenađujuće, nekoliko ruskih vojnika je uspelo da preživi početni udar i viđeni su kako beže iz uništenog vozila. Jedan preživeli je protrčao pored kupole ukrajinskog tenka, dok su se dva druga prvo sklonila iza olupine pre nego što su pobegli u suprotnom pravcu.

Drugi ukrajinski tenk je potom ispalio još jedan metak od 125 milimetara na već uništeni oklopni transporter.

Incident takođe naglašava problem koji se ponavlja, gde ruske trupe ponekad napuštaju svoje položaje u dezorijentaciji i kreću se ka ukrajinskim snagama. Pored toga, postoje izveštaji o lošoj koordinaciji među ruskim jedinicama, pri čemu inženjerski timovi ne uspevaju da saopšte drugim snagama uspostavljanje odbrambenih linija i protivtenkovskih struktura.

Forbs sugeriše da su Rusi možda verovali da su tenkovi imobilisani i napušteni, jer je dim koji se dizao iz motornog prostora glavnog ukrajinskog tenka ukazivao na moguća oštećenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading