PRETUŽNO! PRONAĐENA BEBA U ĐUBRETU: Još su se videli tragovi krvi, čak su i policajci BILI ŠOKIRANI PRIZOROM (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

17.10.2024

00:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novorođenče je pronašla slučajna prolaznica

PRETUŽNO! PRONAĐENA BEBA U ĐUBRETU: Još su se videli tragovi krvi, čak su i policajci BILI ŠOKIRANI PRIZOROM (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: pexels.com

U Indoneziji, stanovnici sela Sungai Raja svedočili su pravom čudu kada su pronašli napuštenu novorođenu devojčicu živu u gomili smeća. Beba je bila umotana u crnu plastičnu kesu i bila je još uvek u krvi i ostacima placente. Stanovnica sela, vraćajući se sa pirinčanih polja, čula je bebin plač iz đubreta i odmah obavestila lokalne vlasti. Kada su zvaničnici stigli na lice mesta, naišli su na neverovatan prizor - bebu koja je, uprkos okolnostima, bila živa.

Reakcija lokalnih vlasti

Pomoćni inspektor Ade, šef javnog informisanja u policiji Kubu Raja, izjavio je da je ovo već šesti slučaj napuštanja novorođenčadi u poslednjih nekoliko meseci. Beba je prebačena u porodilište Nabasa na lečenje i praćenje, gde će se o njoj starati država. Policija je pokrenula istragu kako bi pronašla osobu odgovornu za ovaj čin i apeluju na građane da prijave bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u rešavanju ovog slučaja.

Kubu Raja je oblast u administrativnoj podeli Zapadnog Kalimantana, najvećeg ostrva u Aziji. Ovo ostrvo politički je podeljeno između Malezije, Bruneja na severu i Indonezije na jugu.

Problemi sa čedomorstvom

Iako je čedomorstvo žena manje uobičajeno u Indoneziji nego u drugim zemljama na kontinentu, zemlja se i dalje suočava sa izazovom smanjenja stope smrtnosti novorođenčadi izazvane drugim faktorima. Izveštaj UNICEF-a za 2020. otkrio je napore koje je država uložila u poboljšanje registracije rođenja u poslednjih nekoliko decenija, ali istovremeno ukazuje na činjenicu da oko 90 odsto dece, posebno devojčica i žena, tokom života doživljava neki oblik siromaštva.

Ovaj slučaj napuštene bebe u selu Sungai Raja dodatno naglašava potrebu za kontinuiranim naporima u rešavanju ovog ozbiljnog društvenog problema.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading