TRAGEDIJA! LEKARI SU MOGLI SAMO DA KONSTATUJU SMRT: Pokrenuta istraga o pogibiji devojke, POLICIJA ISPITUJE KAKO JE MOGLA DA PADNE

Autor:

Svet

12.10.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženu iz mora izvukla helikopterska jedinica

TRAGEDIJA! LEKARI SU MOGLI SAMO DA KONSTATUJU SMRT: Pokrenuta istraga o pogibiji devojke, POLICIJA ISPITUJE KAKO JE MOGLA DA PADNE

Foto: Shutterstock

Mlada žena stradala je danas nakon što je pala sa kruzera blizu Kanalskih ostrva u Lamanšu, saopštava BBC, a prenosi agencija Tanjug.

 Žena u dvadesetim godinama pala je sa kruzera jedne od vodećih kompanija MSC Cruises dok je brod Virtuoz plovio ka Sautemptonu.

Francuska služba za potragu i spasavanje saopštila je da je ženu iz mora izvukla helikopterska jedinica, a da su lekari kasnije proglasili njenu smrt.

U toku je istraga o smrti koju vode britanska i francuska policija.

Vlasnik broda MSC Cruises naveo je u saopštenju da su duboko ožalošćeni tim tragičnim događajem i da su njihove misli sa porodicom u ovom teškom trenutku.

Pao i mladić

Podsetimo, 9. avgusta, u ranim jutarnjim satima, dogodio se dramatičan incident kada je mladi Britanac, Arči Metjuz, rođen 2005. godine, pao sa kruzera kod ostrva Jabuka. Nakon ovog događaja, pokrenuta je intenzivna potraga koja je trajala čitava tri dana, ali nažalost, mladić nije pronađen.

Potraga je sprovedena u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i vazdušnih jedinica. U akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, Obalna straža sa brodom i avionom, te službenici iz Stanice pomorske i aerodromske policije u Zadru. Takođe, u traganju su bili uključeni i posade putničkih brodova, kao i vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture navelo je da je potraga pokrenuta nakon što je zapovednik putničkog broda prijavio incident tokom plovidbe nedaleko od Jabuke, iz smera Dubrovnika prema Zadru. Ova informacija ukazuje na brzu reakciju nadležnih institucija na ovaj dramatičan događaj.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading