JEDNA OSOBA POGINULA U EKSPLOZIJI KOD AERODROMA: Vidi se gusti dim i zapaljeni automobili, MEĐU POVREĐENIMA ŽENE I POLICAJCI (VIDEO)

Autor:

Svet

07.10.2024

01:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeni su hospitalizovani

JEDNA OSOBA POGINULA U EKSPLOZIJI KOD AERODROMA: Vidi se gusti dim i zapaljeni automobili, MEĐU POVREĐENIMA ŽENE I POLICAJCI (VIDEO)

Foto: Iks Printscreen/MamoonDurrani

Jedna osoba je poginula, a najmanje deset je povređeno u eksploziji u blizini velikog aerodroma u Pakistanu, saopštili su zvaničnici, a prenosi BBC.

Eksplozija se desila oko 23:00 po lokalnom vremenu u blizini međunarodnog aerodroma Jinnah u Karačiju u nedelju uveče. Grupa stranaca je navodno bila blizu mesta ekspolzije.

Uzrok eksplozije još nije poznat, ali je ministar unutrašnjih poslova provincije Sind Zia-ul-Hasan Linjar rekao je za GEO News da se sumnja da se radi o napadu improvizovanom eksplozivnom napravom.

Preuzeli odgovornost za napad

Separatistička Oslobodilačka vojska Beludžistana (BLA) preuzela je odgovornost za napad.

U saopštenju objavljenom u ponedeljak, militantna grupa je rekla da je „ciljala grupu  kineskih inženjera i investitora“ koji  su stigli sa aerodroma u Karačiju.

Prirodni resursi

Pakistanska provincija Beludžistan ima bogate zalihe prirodnih resursa, uključujući gas i minerale, i ključni je deo više milijardi dolara vrednog projekta koji finansira Kina.

Oslobodilačka vojska Beludžistana konstatno targetira kineske državljane u regionu, tvrdeći da etnički stanovnici Baluča ne primaju svoj deo novca koji ulažu strani investitori.

U Pakistanu je takođe pojačana bezbednost dok se priprema da bude domaćin samita lidera Šangajske organizacije za saradnju.

Eksplozija se navodno čula u različitim delovima grada, a na snimcima lokalnih medija se vidi gust dim i zapaljeni automobili.

Među povređenima su žene i policajci

Policijski hirurg, dr Sumaiia, rekao je za Dawn News: „Deset povređenih osoba, uključujući jednu koja je u kritičnom stanju, prebačeno je u medicinski centar“.

Ona je dodala da među povređenima ima policajca i žene.

U saopštenju objavljenom na Iksu iz kancelarije ministra unutrašnjih poslova navodi se da je "kamion cisterna" eksplodirao na aerodromskom putu i ​​navodi se da je ministar u kontaktu sa višim nadzornikom policije u vezi sa incidentom.

- Moramo da utvrdimo činjenice - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading