PUCNJAVA NA GRANICI, IMA MRTVIH! Kamiondžija prišao mostu, pa otvorio vatru na snage bezbednosti! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

08.09.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti dve države su saopštile da će prelaz na mostu, kuda je prošao napadač, ostati zatvoren do daljneg

PUCNJAVA NA GRANICI, IMA MRTVIH! Kamiondžija prišao mostu, pa otvorio vatru na snage bezbednosti! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Naoružani napadač ubio je danas tri izraelska civila u blizini graničnog prelaza s Jordanom na mostu Alenbaj pre nego što su ga bezbednosne snage ubile, saopštile su izraelske vlasti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Pucnjava na izraelsko-jordanskoj granici

 

- Terorista je kamionom iz Jordana prišao području mosta Alenbaj, izašao iz kamiona i otvorio vatru na izraelske bezbednosne snage na mostu - rekla je izraelska vojska.

- Bezbednosne snage su eliminisale teroristu, tri izraelska civila su proglašena mrtvima kao rezultat napada - navodi se.

Granični prelaz poznat je i kao Most kralja Huseina. Nalazi se otprilike na pola puta između Amana i Jerusalima, severno od Mrtvog mora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelske bezbednosne snage na mostu koji spaja Zapadnu obalu i Jordan

 

Islamski džihad: Ubistva Izraelaca na prelazu između Zapadne obale i Jordana su herojska

Palestinski islamski džihad (PIJ) okarakterisao je napad u kojem su danas ubijena tri Izraelca na granici između okupirane Zapadne obale i Jordana, kao herojski podvig.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelske snage bezbednosti na mostu Kralja Huseina

 

U saopštenju na Telegram kanalu, PIJ je napadača, koji je usmrtio trojicu Izraelaca na prelazu s Jordanom, opisao kao heroje i naveo da je napad ''izraz osećanja jordanskog naroda i arapskog i muslimanskog naroda prema brutalnom masakru koji je počinio neprijatelj”, prenosi Tajms of Izrael.

- Ovaj herojski napad i slični su jedini odgovor koji američka administracija razume - poručio je Palestinski islamski džihad.

PIJ je takođe optužio SAD za saučesništvo u izraelskom ratu u Pojasu Gaze i nasilju nad Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je saučešće porodicama trojice ubijenih muškaraca i rekao da su državljani te zemlje ''okruženi ubilačkom ideologijom koju vodi iranska osovina zla'', koja ne pravi razliku između Izraelaca i, kako je naveo, želi sve da ih ubije.

Izrael i Jordan su saopštili da će prelaz Kralj Husein, kuda je prošao napadač, ostati zatvoren do daljneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading