UDARAJU TAMO GDE LIBANCE NAJVIŠE BOLI: Izraelci bombama blokirali granicu! Libanci ni krivi ni dužni bez šanse da mrdnu

Autor:

Svet

04.10.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima libanske vlade, više od 300.000 ljudi, od kojih su većina Sirijci, prešlo je iz Libana u Siriju u poslednjih 10 dana, bežeći od izraelskog bombardovanja

UDARAJU TAMO GDE LIBANCE NAJVIŠE BOLI: Izraelci bombama blokirali granicu! Libanci ni krivi ni dužni bez šanse da mrdnu

Foto: Tanjug

Granični prelaz između Libana i Sirije, Masnaa, blokiran je nakon izraelskog napada izvedenog jutros u blizini tog prelaza, jer je oštećen put kojim se ljudi iz Libana evakuišu u Siriju zbog napada Izraela, izjavio je libanski ministar saobraćaja Ali Hamijeh.

On je rekao za Rojters da se napad dogodio unutar libanske teritorije u blizini graničnog prelaza i da je napravio krater širine četiri metra.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avičaj Adri optužio je u četvrtak libansku militantnu grupu Hezbolah da koristi taj prelaz za transport vojne opreme u Liban.

"IDF neće dozvoliti krijumčarenje oružja i neće oklevati da reaguje ako bude prinuđen na to", naveo je Adri na platformi X.

Prema podacima libanske vlade, više od 300.000 ljudi, od kojih su većina Sirijci, prešlo je iz Libana u Siriju u poslednjih 10 dana, bežeći od izraelskog bombardovanja.

Inače, dva aviona japanske vojske stigla su u Jordan zbog moguće evakuacije japanskih državljana iz susednog Libana nakon eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Japana.

Japanski vojni transportni avioni C-2 sleteli su na jordanski aerodrom nakon što su u četvrtak ujutru poleteli iz baze u zapadnoj japanskoj prefekturi Totori, prenosi Kjodo.

Još jedan avion treba da poleti za Grčku kao deo napora da se obezbedi operativna fleksibilnost i smanji rizik za japanske državljane u Libanu, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading