SNIMCI STRAHOVITOG NAPADA IZRAELA NA BEJRUT! Eksplozije odjekuju gradom, POTPUNI UŽAS! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se ne zna da li je vođa Hezbolaha živ!

SNIMCI STRAHOVITOG NAPADA IZRAELA NA BEJRUT! Eksplozije odjekuju gradom, POTPUNI UŽAS! (VIDEO)

Foto: x/@WarMonitors

Izraelska vojska (IDF) izvela je novi talas vazdušnih napada na južna predgrađa Bejruta rano jutros, samo nekoliko sati nakon sinoćnjeg udara na komandni centar Hezbolaha.
 

Glavna meta ovog napada navodno je bio lider ove militantne organizacije, Hasan Nasralah, čija sudbina zasad ostaje nepoznata, kako prenosi Rojters.

 

 

Istovremeno, IDF je saopštio da su u napadima na jug Libana ubijeni komandant raketne jedinice Hezbolaha, Muhamad Ali Ismail, i njegov zamenik, Hosein Ahmed Ismail. Očevici tvrde da je jutros odjeknulo više od 20 odvojenih udara, dok su hiljade stanovnika južnih delova Bejruta bile primorane da napuste svoje domove. Mnogi su se okupili na trgovima, u parkovima i ulicama glavnog grada, dok su snažni udari potresali Bejrut i prethodnog dana.

 

 

Sudbina Hasana Nasralaha i dalje nije potvrđena. Rojtersov izvor iz Hezbolaha navodi da je Nasralah živ, dok iranska agencija Tasnim prenosi da je lider Hezbolaha bezbedan. Međutim, izraelski izvori su suzdržani u izjavama, ne potvrđujući zvanično da je Nasralah bio meta, ali navodeći da su ciljevi napada bili komandanti Hezbolaha. Visoki izraelski zvaničnik izjavio je da je još prerano reći da li je napad na Nasralaha bio uspešan.
 

 

 

Ovi najnoviji napadi dogodili su se samo nekoliko sati nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanijahu na Generalnoj skupštini UN-a izjavio da će Izrael nastaviti svoje vojne operacije dok god Hezbolah bira ratni put. Libanske vlasti potvrdile su da je u jučerašnjim napadima poginulo šest osoba, a 91 osoba je ranjena. Ovi napadi predstavljaju najsnažnije udare na Bejrut od početka eskalacije sukoba.

U proteklih nedelju dana, u izraelskim napadima na Liban poginulo je više od 700 ljudi. Iran, dugogodišnji saveznik Hezbolaha, optužio je Izrael za korišćenje američkih bombi "razarača bunkera" u jučerašnjem napadu. Američki ministar odbrane, Lojd Ostin, izjavio je da SAD nisu bile unapred obaveštene o ovom napadu, dok je predsednik Džozef Bajden obavešten o situaciji.

Ovo označava dalju eskalaciju sukoba, dok se međunarodna zajednica suočava s pitanjem kako zaustaviti dalje nasilje u regionu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading