OVA ZEMLJA JE SLEDEĆA NA UDARU! POTOP KAKAV EVROPA NE PAMTI! Broj mrtvih raste, objavljen CRNI BILANS (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

18.09.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poplave su nanele mulj i krhotine, rušeći mostove, potapajući automobile i pričinjavajući veliku materijalnu štetu domaćinstvima, koja se procenjuje na više milijardi dolara

OVA ZEMLJA JE SLEDEĆA NA UDARU! POTOP KAKAV EVROPA NE PAMTI! Broj mrtvih raste, objavljen CRNI BILANS (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nedavne poplave izazvane ciklonom "Boris" u centralnoj Evropi odnele su najmanje 21 život. Snažne oluje sada prete Italiji, gde je pronađeno telo vatrogasca koji je nestao u poplavi.

Italija se suočava sa upozorenjima na jaku kišu, vetrove i poplave. Izveštaji o poplavama već stižu iz Peskare u centralnoj Italiji, dok se severna obala regije Emilija-Romanja priprema za nevreme.

Rano jutros, telo vatrogasca pronađeno je u južnoj italijanskoj provinciji Fođija, nakon što ga je poplava odnela dok je pomagao motorciklistima zaglavljenim u nevremenu.

Vanredne mere u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Poljskoj

Vlasti u Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Poljskoj takođe upozoravaju na poplave narednih dana.

Mađarski premijer Viktor Orban je naložio koordinisane mere zaštite za celu teritoriju Mađarske, dok su u Poljskoj volonteri i službe za vanredne situacije radile na učvršćivanju zaštite grada Vroclava od poplavnog talasa.


Materijalna šteta i evakuacije

Poplave su nanele mulj i krhotine, rušeći mostove, potapajući automobile i pričinjavajući veliku materijalnu štetu domaćinstvima, koja se procenjuje na više milijardi dolara.

U Poljskoj, više od 5.000 vojnika je raspoređeno radi pružanja pomoći ljudima, uključujući 40.000 stanovnika evakuisanih iz grada Nise.

Posledice poplava u Češkoj Republici

U Češkoj Republici, nivoi vode uglavnom opadaju, ali reke i dalje beleže visok vodostaj u nekim delovima južne Bohemije. Lokalni stanovnici i službe za vanredne situacije raščišćavaju deo železničke pruge od Praga do Ostrave, koja je deo rute Beč-Varšava, a još uvek nije u funkciji.

Ove poplave predstavljaju najveću prirodnu katastrofu koja je pogodila centralnu Evropu u protekle dve decenije, sa tragičnim posledicama po živote ljudi i materijalnu štetu koja će zahtevati dugotrajne napore obnove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading