KRAJ, NEMA DALJE, VRAĆAMO SE U NAJGORE VREME: Nemačka donela odluku koja nikom neće prijati

Autor:

Svet

16.09.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija imaće pune ruke posla

KRAJ, NEMA DALJE, VRAĆAMO SE U NAJGORE VREME: Nemačka donela odluku koja nikom neće prijati

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Zbog preopterećenosti sistema za prihvat tražilaca azila, Nemačka od danas uvodi kontrole na svim državnim granicama, koje će trajati najmanje šest meseci.

Nova regulativa odnosi se na prelaze prema Danskoj, Holandiji, Belgiji, Luksemburgu i Francuskoj, prenosi Dojče vele.

Od danas nemačka Savezna policija neće kontrolisati putnike samo na istočnim i južnim kopnenim granicama, već i na granicama na severu i zapadu, i to najmanje šest meseci.

Nemačka je ovaj korak opravdala visokim brojem migranata koji ilegalno ulaze u zemlju i preopterećenjem sistema za prihvat izbeglica, izjavila je nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Iako bi to trebalo da bude izuzetak unutar Evropske unije, ta pravila očigledno više ne važe, ocenjuje nemački radio i ukazuje da bi dodatne kontrole mogle dovesti do poteškoća u kretanju ljudi i robe, s obzirom na to da se Nemačka nalazi u središtu Šengen zone.

Kontrole na unutrašnjim granicama predviđene su samo pod određenim uslovima, ali države članice same odlučuju da li su ti uslovi ispunjeni, te su obavezne samo da obaveste Evropsku komisiju u Briselu o uvođenju graničnih kontrola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading