BEČ U POTPUNOM HAOSU: Voda preplavila auto-put, panika u centru grada, a zbog ovoga NIKO NOĆAS NEĆE SPAVATI! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.09.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon Boris je do nedelje popodne odneo najmanje osam života u Poljskoj, Češkoj i Austriji

BEČ U POTPUNOM HAOSU: Voda preplavila auto-put, panika u centru grada, a zbog ovoga NIKO NOĆAS NEĆE SPAVATI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Heinz-Peter Bader (STR)

Više reka u središnjoj Evropi se u ponedeljak izlilo iz korita izazivajući poplave u kojima je živote izgubilo najmanje 10 osoba od Poljske do Rumunije, mnogi gradovi su pod vodom, a najgore se tek očekuje u pojedinim delovima.

Pogranična područja između Češke i Poljske teško su pogođena tokom vikenda. Neki su se mostovi srušili i kuće su uništene, dok su sela i gradovi u istočnoj Rumuniji potopljeni.

 

 

Austrijska vlada je celu poplavom pogođenom pokrajinu Donju Austriju, oko glavnog grada Beča i na granici s Češkom, proglasila područjem katastrofe.

Do utorka se u zemlji očekuje i do dodatnih 60 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteorolozi javne televizije ORF su predvideli još više padavina u određenim delovima Austrije poput Tirola i istočnog dela zemlje. Na društvenim mrežama objavljen je dramatični snimak poplavljenog auto-puta.

Nekoliko stotina ljudi je spaseno od poplava u Donjoj Austriji, prema vatrogasnim službama. Vatrogasac je poginuo u nedelju dok je ispumpavao vodu iz podruma.

Iako se nivo vode smanjio u Beču, u ponedeljak je došlo do ogromnih problema u javnom prevozu, a većina linija podzemne železnice u gradu s dva miliona stanovnika tek delimično funkcioniše.

Ciklon Boris doneo je od četvrtka jak vetar i obilne kiše delovima Poljske, Austrije, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.Službe za vanredne situacije jačaju odbranu od poplava u centralnoj i istočnoj Evropi pošto su nabujale reke od obilnih padavina oštetile hiljade domova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading