HOROR! ŠEST TELA IZVUČENO IZ REKE: Drveni čamac se prevrnuo, strahuje se da ima još MRTVIH

Autor:

Svet

14.09.2024

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke ekipe tragaju za preživelima

HOROR! ŠEST TELA IZVUČENO IZ REKE: Drveni čamac se prevrnuo, strahuje se da ima još MRTVIH

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Strahuje se da je najmanje 64 ljudi nastradalo u nesreći kada se prevrnuo brod u nigerijskoj državi Zamfara na severozapadu zemlje, saopštili su danas lokalni zvaničnici, a prenosi agencija Tanjug.

 

 

Drveni čamac koji je prevozio 70 poljoprivrednika prevrnuo se dok ih je prevozio do njiva u blizini grada Gumi u toku dana.

Opštinske vlasti su brzo mobilisale lokalne vlasti za specijalnu operaciju, a nakon tri časa potrage, šest osoba izvučeno je iz reke, preneo je Rojters.

 

 

- Ovo je drugi put da se ovakva nesreća dešava u oblasti Gumi - rekao je lokalni administrator Aminu Nuhu Falale, koji je bio na čelu spasilačkih timova.

On je dodao da će spasilačke ekipe pojačati rad u nadi da će naći još preživelih.

Više od 900 ratara se oslanja na prevoz brodićima svakoga dana do njihovih njiva, ali samo dva plovila su dostupna, zbog čega često dolazi do prenatrpanosti, rekao je lokalni zvaničnik.

Nastradala dva putnika u sudaru vozova

Podsetimo, u  Egiptu, u gradu Zagazigu, prestonici provincije Sharqiya, došlo je do sudara dva putnička voza, što je rezultiralo smrću najmanje dve osobe, dok je najmanje 29 osoba povređeno, saopštila je železnička uprava zemlje. Sudari i iskliznuća voza su česta pojava u Egiptu, gde se stari železnički sistem suočava sa problemima lošeg upravljanja.

Problemi sa železnicom u Egiptu

Egipat se već duže vreme suočava sa problemima u železničkom saobraćaju, a stari i zapušteni sistem je podložan čestim nesrećama. Poslednjih godina, vlada je najavila inicijative za poboljšanje železnice, a predsednik Abdel Fatah el-Sisi je 2018. godine izjavio da će biti potrebno oko 250 milijardi egipatskih funti, odnosno 8,13 milijardi dolara, da bi se pravilno rekonstruisala zanemarena železnička mreža Severne Afričke zemlje.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading