TRAGEDIJA! UDAVIO SE MUŠKARAC: Prevrnuo se i ostao pod vodom

Autor:

Svet

14.09.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaji reanimacije nisu uspeli

TRAGEDIJA! UDAVIO SE MUŠKARAC: Prevrnuo se i ostao pod vodom

Foto: Photo by Blake Cheek on Unsplash

Utapanje

Današnji dan na Cetini u Kostanjama nedaleko Omiša pretvorio se u tragediju kada se muškarac srednjih godina udavio dok je veslao kajakom na reci. Prema informacijama Hrvatske gorske službe spasavanja (HGSS), nesreća se dogodila na predelu Studenaca (Kostanje) kod brzaka Oblačnik. Kajakaš, inače rekreativac, prevrnuo se prilikom izlaska iz brzaka i ostao pod vodom, što je dovelo do tragičnog ishoda.

 

 

Brza reakcija kolega

Kolega kajakaš koji je prolazio istu deonicu pritekao je nesrećnom kajakašu u pomoć odmah nakon incidenta. Takođe, vodič avanturističkog turizma, koji je u blizini vodio rafting turu, takođe je priskočio u pomoć. Zajedničkim naporima uspeli su izvući kajakaša iz vode i započeti reanimaciju, uz dodatne savete HGSS ekipe koja je stigla na mesto nesreće nakon poziva u 12:33.

Bezuspešni pokušaji reanimacije

Hitna medicinska pomoć iz Šestanovaca nastavila je sa reanimacijom po dolasku, ali, nažalost, ni nakon sat i po vremena upornih pokušaja, čak ni uz pomoć defibrilatora, nije uspela da povrati život nesrećnog kajakaša.

Teška akcija spasavanja

Nakon policijskog uviđaja, ekipa HGSS i vatrogasci DVD Kučiće preneli su telo do najbližeg puta gde su ga predali mrtvozorniku. Ova teška akcija spasavanja završena je u 16:17 sati, a tokom nje su učestvovala dva člana Stanice Split, jedan član Stanice Makarska i pet vatrogasaca DVD Kučiće.

Iz HGSS ističu da je brzak Oblačnik izuzetno zahtevan na Cetini, te ga rafting ture mahom zaobilaze zbog sigurnosnih razloga. Ova informacija ukazuje na izuzetnu opasnost koja je pratila nesrećnog kajakaša tokom njegove poslednje vožnje na reci.

 

 

Ova tragična nesreća na Cetini nas podseća na važnost pridržavanja svih mera sigurnosti prilikom bavljenja vodenim sportovima, posebno u slučaju zahtevnih brzaka poput Oblačnika.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading