DVE TAČKE OPTUŽNOCE PROTIV TRAMPA ODBAČENE! Odnose se na mešanje u izbore 2020.

Autor:

Svet

12.09.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mekafi je dozvolio da se ostatak slučaja razmatra, uključujući osam optužbi protiv Trampa.

DVE TAČKE OPTUŽNOCE PROTIV TRAMPA ODBAČENE! Odnose se na mešanje u izbore 2020.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Sudija Skot Mekafi iz Džordžije odbacio je danas dve tačke optužnice u slučaju mešanja u izbore 2020. godine protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i još jednu tačku optužnice protiv saveznika bivšeg predsednika.

Mekafi, sudija okruga Fulton, utvrdio je da državni tužioci nisu imali ovlašćenja da podignu te optužbe, koje se odnose na navodno podnošenje lažnih dokumenata u saveznom sudu, preneo je Rojters.

Mekafi je dozvolio da se ostatak slučaja razmatra, uključujući osam optužbi protiv Trampa.

Tramp i 14 kooptuženih izjasnili su se da nisu krivi za reketiranje i druge optužbe koje proizilaze iz, kako su naveli tužioci, šeme da se poništi Trampov tesni poraz na izborima u Džordžiji 2020. godine.

Podsetimo, izbori u Americi održaće se 5. novembra, a jedan od predsedničkih kandidata je Donald Tramp, koji je nedavno imao sučeljavanje sa drugim kandidatom, Kamalom Haris.

Bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da neće učestvovati u još jednoj izbornoj debati sa svojom suparnicom iz redova demokrata potpredsednicom Kamalom Haris.

"Treće debate neće biti", napisao je Tramp na svoj društvenoj mreži Istina (Truth Social), preneo je Rojters.

Kamala Haris pozvala je Trampa na drugu predizbornu debatu u oktobru, manje od sat vremena nakon završetka prve debate dvoje kandidata na TV ABC njuz ranije ove nedelje.

Tokom svog govora na predizbornom skupu u Šarlotu u Severnoj Karolini, Haris je izrazila uverenje da ona i Tramp ''duguju biračim makar još jednu debatu''. Prvu debatu Trampa i Haris pratilo je gotovo 60 miliona TV gledalaca.

Pre nego što je učestvovao u debati sa Haris, Tramp je učestvovao i u debati protiv predsednika SAD i tadašnjeg kandidata Demokratske partije Džozefa Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading