EVAKUACIJA ZBOG PRETNJI BOMBOM! U ovom gradu se pre toga "digla prašina" zbog Trampove izjave da imigranti tamo jedu pse i mačke

Autor:

Svet

12.09.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođe haićanskih zajednica u zemlji su rekli da se boje za svoju sigurnost nakon što je Trump tokom sučeljavanja sa Kamalom Harris rekao da "jedu pse i mačke".

EVAKUACIJA ZBOG PRETNJI BOMBOM! U ovom gradu se pre toga "digla prašina" zbog Trampove izjave da imigranti tamo jedu pse i mačke

Foto: shutterstock

Vlasti u Springfieldu u američkoj saveznoj državi Ohio evakuisale su gradsku vijećnicu u četvrtak zbog dojave o bombi, dva dana nakon što je Donald Tramp ponovio lažnu tvrdnju koja je grad stavila u središte nacionalne rasprave o imigraciji.

"Zbog dojave o bombi koja je danas poslana u nekoliko ustanova širom Springfielda, gradska vijećnica je danas zatvorena", saopštile su gradske vlasti na društvenim mrežama. Gradonačelnik Springfielda Rob Rue je lokalnim medijima rekao da je prijetnja došla od nekoga ko je tvrdio da je stanovnik grada i ko je spomenuo svoje nezadovoljstvo imigracijom.

Nekoliko policijskih automobila je postavljeno ispred gradske skupštine, gde nije bilo drugih naznaka nereda. Gradić sa 62.000 stanovnika našao se u središtu pažnje javnosti nakon što su republikanski političari, uključujući bivšeg predsednika Trumpa, lažno tvrdili da imigranti tamo jedu pse i mačke. Gradski dužnosnici tvrde da nije zabeležen nijedan slučaj u kojem bi neko jeo kućne ljubimce.

Otprilike 15.000 imigranata iz Haitija je došlo u grad u poslednjih nekoliko godina, što je ojačalo lokalno gospodarstvo, ali stavilo pritisak na škole i druge socijalne usluge. Plate su porasle, a lokalni dužnosnici kažu da se kriminal nije povećao. Vođe haićanskih zajednica u zemlji su rekli da se boje za svoju sigurnost nakon što je Trump tokom sučeljavanja protiv demokratske potpredsednice Kamale Harris rekao da "jedu pse, ljudi koji su došli, jedu mačke".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading