TRI OSOBE POGINULE, DVE POVREĐENE: U istom danu pala čak tri aviona u Nemačkoj

Autor:

Svet

08.09.2024

01:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogodile su se tri odvojene vazduhoplovne nesreće

TRI OSOBE POGINULE, DVE POVREĐENE: U istom danu pala čak tri aviona u Nemačkoj

Foto: Profimedia

U saveznoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija dogodile su se dve odvojene vazduhoplovne nesreće u kojima su tri osobe izgubile život, dok su još dve osobe povređene.

Prva nesreća desila se u okrugu Sest, gde se mali avion srušio odmah nakon poletanja sa uzletišta u Bad Sasendorfu. Dve osobe su izgubile život u ovoj tragediji koja se desila na pilotskom okupljanju na malom uzletištu.

 

 

Svedoci su odmah reagovali i pružili prvu pomoć na mestu nesreće, dok je portparol policije potvrdio da su dve osobe izgubile život.

Tragični pad južno od Belefelda

Nešto ranije, drugi mali avion srušio se u grmlje južno od Belefelda, pri čemu je pilot, koji je bio jedini putnik, izgubio život. Nesreća se dogodila dok je dvokrilni propelerac bio na putu iz Porta Vestfalike prema Sauerlandu, a uzrok ove tragedije još uvek nije jasan.

Povređeni u nesreći u severnom Hesenu

U trećoj nesreći koja se dogodila južnije, u severnom Hesenu, dva muškarca su povređena nakon što se laki avion srušio kratko nakon poletanja sa uzletišta Korbah. Jednomotorni "Pajper" nije uspeo da postigne dovoljnu visinu i srušio se blizu uzletišta, pri čemu su oba muškarca prevezena u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život. Takođe, uzrok ove nesreće još uvek nije utvrđen.

 

 

Ove tragedije predstavljaju veliki gubitak i podsećaju nas na opasnosti koje vrebaju u vazdušnom saobraćaju. Nadamo se da će nadležne vlasti uspeti da utvrde uzroke ovih nesreća kako bi se smanjio rizik od budućih incidenata.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading