"SPREMAMO ODGOVOR RUSIJI" Zelenski razgovarao sa šefom ukrajinske vojske, u toku pripreme za dve važne stvari

Autor:

Svet

26.08.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirski je izvestio Zelenskog o situaciji na frontu u oblasti Donjecka, posebno u pravcu Pokrovsk, Vremiv, Toretsk i Kurahiv.

"SPREMAMO ODGOVOR RUSIJI" Zelenski razgovarao sa šefom ukrajinske vojske, u toku pripreme za dve važne stvari

Foto: Profimedia

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, je danas razgovarao sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandrom Sirskim, o odgovoru na ruske raketne napade.

- Danas je dan počeo odvojenim dugim razgovorom sa načelnikom Generalštaba, Sirskim, kako o odbijanju raketnog napada, u detaljima, tako i o našem odgovoru Rusiji. Mi se pripremamo, i u vezi sa upotrebom F-16 i u vezi sa operacijom u Kurskoj oblasti - rekao je on u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, tokom poslednjeg dana Odbrambene snage su dobile veću kontrolu i još jednom popunile fond za razmenu.

Sirski je takođe izvestio Zelenskog o situaciji na frontu u oblasti Donjecka, posebno u pravcu Pokrovsk, Vremiv, Toretsk i Kurahiv.

Kao rezultat toga, donete su odluke koje su imale za cilj jačanje ukrajinskih pozicija, rekao je Zelenski i dodao da će se radovi na obnovi energetskih objekata nastaviti danonoćno.

- Detaljno smo ispitali i situaciju u vezi sa zaštitnim konstrukcijama na elektroenergetskim objektima. Doneli smo i nekoliko važnih odluka u vezi sa tim - istakao je Zelenski. 

Kako podseća ukrajinska agencija, u masovnom ruskom raketnom napadu na Ukrajinu danas je poginulo sedmoro ljudi, a 47 je povređeno

U više regiona zabeležena su oštećenja energetskih objekata, a vazdušna uzbuna trajala je  7 sati i 46 minuta.

Podsetimo, brana kod Kijeva, koja je deo hidroelektrane smeštene kod glavnog grada Ukrajine, pogođena je tokom današnjeg masovnog ruskog napada na Ukrajinu. Da je brana pretrpela udar potvrdio je Timofij Milovanov, savetnik u kabinetu predsednika, Volodimira Zelenskog.

- Ako bi brana popustila, veliki deo Kijeva bi bio pod vodom - rekao je Milovanov.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading