IZBO ČETIRI OSOBE NAKON SAOBRAĆAJKE! Među povređenima i POLICAJAC!

Autor:

Svet

25.08.2024

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač pobegao sa lica mesta, pa ubrzo uhapšen!

IZBO ČETIRI OSOBE NAKON SAOBRAĆAJKE! Među povređenima i POLICAJAC!

Foto: Tanjug/AP

Policija je odmah izašla na mesto inicdenta/Ilustracija

U jutrošnjem, najnovijem u nizu napada nožem u Sidneju, povređene su četiri osobe, uključujući i policajca, saopštila je policija.

- Napadač koji je pobegao sa mesta napada je ubrzo priveden. Trenutno nema pretnji za ljude u Sidneju - izjavila je ministarka policije države Novi Južni Vels Džesmin Katli, a prenosi Rojters.

Policija je navela da nema naznaka da je neko smrtno stradao u napadu koji je usledio nakon saobraćajne nezgode u južnom sidnejskom predgrađu Engadajn.

Na snimcima iz vazduha koje je napravila Australijska radiodifuzna korporacija vide se dva automobila koja su učestvovala u udesu, ograđena policijskom trakom.

U Sidneju, gradu sa 5 miliona stanovnika, ove godine je zabeležana serija napada noževima, zbog čega je vlada Novog Južnog Velsa pooštrila zakone o nošenju hladnog oružja.

Podignut stepen bezbednosti zbog terorističkih napada

Australijska vlada ranije tokom meseca podigla je nivo pretnje od terorizma sa "moguće" na "verovatnu", navodeći zabrinutost zbog sve većeg širenja ekstremnih ideologija među mladima i tenzija u australijskom društvu zbog rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

To je prvi put da je nivo pretnje podignut na sredinu australijskog petostepenog sistema pretnji od terorizma od novembra 2022. godine pošto je nivo bio "verovatan" prethodnih osam godina, preneo je Rojters.

Australijski premijer Entoni Albaneze je, međutim, rekao da, iako vladini zvaničnici misle da trenutna klima dovodi do povećane pretnje od terorizma, nemaju informacije o bilo kakvim konkretnim pretnjama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading