NOVA UZBUNA U NATO BAZI! Podignut nivo bezbednosti, dobijene informacije o PRETNJI

Autor:

Svet

23.08.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baza se i dalje nalazi u drugom stepenu povišene pripravnosti, poznatom i kao "nivo Čarli"

NOVA UZBUNA U NATO BAZI! Podignut nivo bezbednosti, dobijene informacije o PRETNJI

Foto: Wikipedia

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

Baza se i dalje nalazi u drugom stepenu povišene pripravnosti, poznatom i kao "nivo Čarli", što znači da se radi o ozbiljnoj situaciji koja zahteva posebne mere opreza. Ova reakcija usledila je nakon dobijanja obaveštajnih informacija koje ukazuju na moguću terorističku pretnju protiv organizacija NATO ili njihovog osoblja.


Flota aviona AWACS za nadgledanje smeštena u bazi

Portparolka baze je potvrdila da se baza u kojoj je smeštena flota aviona AWACS za nadgledanje nalazi u stanju povišene pripravnosti iz predostrožnosti, s minimalnim brojem osoblja, dok se operacije nastavljaju prema planu. Ova flota aviona od velikog je značaja za NATO, budući da pruža mogućnost za nadgledanje vazdušnog prostora i pravovremeno reagovanje na potencijalne pretnje.

Prethodni incidenti

Nedavni događaji, poput podizanja nivoa bezbednosti u bazi u blizini Kelna zbog moguće sabotaže na vodovodu, kao i prijave mogućeg neovlašćenog ulaska na teritoriju baze, dodatno su podstakli oprez i reakciju na nove obaveštajne informacije. Ispitivanje svih potencijalnih pretnji i incidenata deo je redovnih procedura i pristupa bezbednosti baze.

Upozorenje NATO-a o "neprijateljskim aktivnostima Rusije"

Rojters prenosi upozorenje NATO-a o "neprijateljskim aktivnostima Rusije, uključujući akte sabotaže i sajbernapade". Ova informacija dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za pažljivim praćenjem potencijalnih pretnji.

Zaključak

Vazdušna NATO baza u Gajlenkirhenu i dalje ostaje u stanju povišene pripravnosti, dok se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost osoblja i operacija. S obzirom na kompleksnu geopolitičku situaciju i upozorenja NATO-a, ova reakcija baze jasno ilustruje ozbiljnost i odgovornost u očuvanju bezbednosti i integriteta NATO saveza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading