UKRAJINCI POKUŠALI DA RAZNESU NUKLEARNU ELEKTRANU! Putin odmah poslao DOPIS - Zapad osudio napad

Autor:

Svet

22.08.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegnuta velika tragedija.

UKRAJINCI POKUŠALI DA RAZNESU NUKLEARNU ELEKTRANU! Putin odmah poslao DOPIS - Zapad osudio napad

Foto: Youtube/Printscreen/BR24

Putin optužuje Ukrajinu za napad na nuklearnu elektranu Kursk

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je tvrdnje da su oružane snage Ukrajine pokušale da udare na nuklearnu elektranu Kursk, izazivajući zabrinutost u međunarodnoj zajednici. Putin je ovo saopštio na sastanku o situaciji u pograničnim regionima, naglašavajući ozbiljnost situacije.

Reakcija međunarodne agencije za atomsku energiju

Međunarodna agencija za atomsku energiju je obaveštena o navodnom napadu na nuklearnu elektranu Kursk i obećala je da će poslati svoje predstavnike da procene situaciju. Ovo izaziva dodatnu pažnju međunarodne zajednice, koja prati razvoj događaja sa velikom zabrinutošću.

Planirana poseta šefa IAEA nuklearnoj elektrani Kursk

Stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov najavio je planiranu posetu šefa IAEA Rafaela Grosija nuklearnoj elektrani Kursk. Ova poseta dobija na značaju imajući u vidu Putinove tvrdnje o pokušaju napada na ovu elektranu.

Situacija u nuklearnim elektranama Kursk i Zaporožje

Generalni direktor Rosatoma Aleksej Lihačov izrazio je zabrinutost zbog situacije u nuklearnim elektranama Kursk i Zaporožje, naglašavajući da se ona i dalje pogoršava. On je takođe pozvao šefa IAEA da lično poseti nuklearnu elektranu Kursk i proceni situaciju.

Neprijateljska ofanziva Oružanih snaga Ukrajine

Napetost između Rusije i Ukrajine dodatno se produbila nakon Putinovih tvrdnji o neprijateljskoj ofanzivi Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov istakao je da je njihovo napredovanje zaustavljeno, dok Ministarstvo odbrane navodi gubitke Oružanih snaga Ukrajine tokom borbi u ovom regionu. Ova situacija dodatno podiže tenzije između dve zemlje i izaziva zabrinutost u međunarodnoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solo

22.08.2024 18:19

Ukrajinci hoce da im Putko posalje par mini atomik bombs i da zavrsi sa njima kako su poceli..