UHAPŠENA JER JE HRANILA SVOG PSA: Policajci su bili zgroženi prizorom, "OVO JE NEPRIHVATLJIVO" (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

00:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je težak neverovatnih 53,7 kilograma

UHAPŠENA JER JE HRANILA SVOG PSA: Policajci su bili zgroženi prizorom, "OVO JE NEPRIHVATLJIVO" (FOTO/VIDEO)

Foto: NZ Society for the Prevention of Cruelty to Animals

U Oklandu na Novom Zelandu, vlasnica psa po imenu Nagi osuđena je na dva meseca zatvora nakon što je njen ljubimac pronađen u kritičnom stanju zbog ekstremne gojaznosti. Kako je rečeno tokom suđenje, Nagi, težak neverovatnih 53,7 kilograma, bio je toliko masivan da se jedva mogao pomerati, a njegovo srce nije bilo moguće čuti stetoskopom zbog prevelike količine masti.

 

 

Policija je u oktobru 2021. godine, nakon što je dobila nalog za pretres, pronašla Nagija u njegovom domu. Pas je bio u tako lošem stanju da je morao da stane tri puta nakon što je prešao samo 10 metara. Veterinari su odmah preuzeli brigu o njemu, ali uprkos njihovim naporima, Nagi je uginuo dva meseca kasnije usled komplikacija izazvanih gojaznošću.

„Nagi je bio jedan od najgojaznijih pasa koje smo ikada videli. Bio je toliko ogroman da se jedva kretao, a jasno je patio zbog ogromne težine koju je nosio“, izjavio je Tod Vestvud, izvršni direktor Novozelandskog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA).

Pored ekstremne gojaznosti, Nagi je patio i od konjunktivitisa, imao je preduge nokte i bio je prekriven visećim kožnim izraslinama. Vestvud je naglasio da je njegov tim obično suočen sa slučajevima pothranjenih i izgladnelih životinja, ali da je podjednako srceparajuće videti bespomoćnu životinju koja je bila drastično prekomerno hranjena.

„Biti odgovoran vlasnik psa znači obezbediti svom ljubimcu odgovarajuću ishranu i svakodnevnu fizičku aktivnost, što ovde očigledno nije bio slučaj“, dodao je Vestvud.

„Umesto da potraži pomoć ili promeni svoje ponašanje, vlasnica je nastavila da prekomerno hrani Nagija dok nije mogao da hoda. Ovo je neprihvatljivo.

Vlasnica je priznala krivicu i naloženo joj je da plati odštetu u iznosu od 514 funti, kao i da joj se zabrani posedovanje pasa na 12 meseci. Ovaj tragičan slučaj naglašava važnost odgovornog vlasništva i brige o kućnim ljubimcima, kako bi se sprečile ovakve situacije u budućnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading