JEZIVO! U BLIZINI AUTO-PUTA PRONAĐENA ČETIRI BEŽIVOTNA TELA: Među žrtvama i jedan policajac

Autor:

Svet

03.08.2024

02:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve žrtve su upucane u glavu

JEZIVO! U BLIZINI AUTO-PUTA PRONAĐENA ČETIRI BEŽIVOTNA TELA: Među žrtvama i jedan policajac

Foto: shutterstock

Meksička policija je saopštila da su na obali Karipskog mora pronađena tela četvorice muškaraca, uključujući i policajca, koji su ubijeni iz vatrenog oružja u blizini odmarališta južno od Kankuna, prenosi agencija Tanjug. Sve žrtve su očigledno upucane u glavu, a tela su pronađena nedavno u blizini auto-puta koji vodi iz Kankuna, izjavio je Luis Rodrigez Busio, pomoćnik šefa meksičkog Odeljenja za javnu bezbednost, prenosi AP.

Bivši policajac iz Kankuna pronađen je na licu mesta dok je pregledao džepove jednog od ubijenih muškaraca i izjavio je da mu je poginuli prijatelj. Policija je saopštila da je on priveden. Među žrtvama je i policajac iz Kankuna koji je optužen za primanje mita da bi štitio javne kuće, ali je svejedno ostao u policiji i bio je na bolovanju.

Vlasti su saopštile da su žrtve možda bile uključene u pružanje zaštite krijumčarima migranata. Narko karteli u Meksiku često ubijaju rivale kako bi zaštitili svoje teritorije ili poslove. Zvaničnici su naveli da se veruje da je više od dve trećine od 88 ubistava koja su se dogodila juče širom Meksika povezano sa narko kartelima. Ovo ukazuje na sveprisutnu problematiku narko kartela u meksičkom društvu i njihovu povezanost sa različitim vidovima kriminala.

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava ozbiljnost situacije u vezi sa bezbednošću u Meksiku, posebno na području Kankuna i obližnjih regiona. Meksičke vlasti su suočene sa izazovom suzbijanja narko kartela i pružanja adekvatne zaštite građanima, kao i turistima koji posećuju ovu popularnu turističku destinaciju. S obzirom na značaj turizma za meksičku ekonomiju, ovi događaji takođe ističu potrebu za efikasnim merama zaštite kako bi se očuvala reputacija zemlje kao turističke destinacije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading