MAJKA MARIJA ZAPALILA SILOVATELJA SVOJE MALOLETNE ĆERKE: Mnogi su bili ŠOKIRANI PRESUDOM

Autor:

Svet

02.08.2024

00:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije želela da ga ubije

MAJKA MARIJA ZAPALILA SILOVATELJA SVOJE MALOLETNE ĆERKE: Mnogi su bili ŠOKIRANI PRESUDOM

Foto: shutterstock

Majka je bila ogorčena jer je osuđena na zatvorsku kaznu nakon što je zapalila silovatelja svoje ćerke nakon što je izašao sa robije.

Marija del Karmen Garsija nije mogla da podnese pogled na napadača svoje ćerke Veronike, Antonija Kosmu.

Veronika je pretrpela brutalno silovanje kada je imala svega trinaest godina. Nju je komšija Antonio Kosma, pod pretnjom nožem, silovao 1998. godine zbog čega je osuđen na devet godina zatvora.

Međutim, tokom jednodnevnog puštanja na slobodu u junu 2005. godine, predator se susreo sa Marijom na autobuskoj stanici blizu njene kuće u blizini Alikantea.

On je tom prilikom drsko pitao Mariju „kako joj je ćerka“.

Nakon što je Kosme ušao u bar koji je njena porodica često posećivala, Marija je, u besu, kupila benzin sa obližnje pumpe.

U pokušaju da postigne neki oblik pravde, Marija je ušla u bar sa gorivom, polila Kozmea i zapalila ga. Sa opekotinama koje su prekrivale 90 odsto njegovog tela, Kosme nije preživeo i podlegao je povredama nekoliko dana kasnije u bolnici, prenosi britanski Miror.

Marija je priznala delo. Tvrdeći da je njena namera bila više da ga uplaši ili ozbiljno povredi kako bi on razumeo delić bola njene ćerke i da nije imala nameru da ga ubije.

Prvobitno osuđena na devet i po godina zatvora za ubistvo, Marijina osuda je nakon žalbe smanjena na pet i po godina.

Ova presuda izazvala je nacionalni negodovanje u znak podrške uznemirenoj majci, uz bujanje glasova koji su se okupili da spreče njeno zatvaranje.

Njen slučaj izazvao je negodovanje javnosti, sa peticijama koje su prikupile hiljade potpisa nakon što su mediji otkrili njenu borbu sa teškom depresijom i anksioznošću.

Pokrenuti su brojni apeli, a čak je i molba da bude obuhvaćena tradicionanog španskog uskršnjeg pomilovanja.

Još 2011. godine, nakon što je odležala godinu i 10 dana iza rešetaka, sud je njenu kaznu stavio na čekanje do podnošenja molbe za pomilovanje, priznajući „posebne okolnosti“, kao što su neosuđivanost i njeno priznanje neuračunljivosti u vreme zločina.

Ipak, Marijina sloboda je bila kratkog veka. Do 2013. ponovo se našla u pritvoru kada je regionalni viši sud u Alikanteu odbio zahtev njenog advokata da odloži zatvorsku kaznu nakon što je vlada odbila njenu delimičnu molbu za pomilovanje.

Međutim, u 2017. stekla je privilegiju dnevnog odsustva, postavljajući teren za njeno potpuno oslobađanje sledeće godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading