POJAVIO SE DO SADA NEVIĐEN SNIMAK ATENTATORA NA TRAMPA: Pogledajte šta je upravo procurilo u javnost! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.07.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucajući na Trampa Kruks je usmrtio jednu osobu u publici, dok je dve ranio

POJAVIO SE DO SADA NEVIĐEN SNIMAK ATENTATORA NA TRAMPA: Pogledajte šta je upravo procurilo u javnost! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U javnosti je objavljen novi video-snimak Tomasa Metjua Kruksa, koji je iz snajperske puške pokušao da ubije Donalda Trampa, bivšeg američkog predsednika i kandidata Republikanske stranke na novembarskim izborima.

Kruks je pucao na Trampa 13. jula tokom mitinga u Batleru (Pensilvanija). Metak ga je okrznuo po desnom uhu, a pripadnici službi bezbednosti uzvratili su paljbu i likvidirali atentatora koji se nalazio na krovu nepunih 200 metara od bine na kojoj se Tramp nalazio.

Novi snimak, kako prenosi "Skaj njuz", snimljen je kamerom na uniformi jednog od pripadnika službi bezbednosti i na njemu se vide policajci koji su se okupili oko beživotnog tela atentatora.

Video se pojavio nakon što je najavljeno da Tramp više ne planira da održava mitinge na otvorenom, potvrdili su anonimni izvori iz njegove kampanje.

Pucajući na Trampa Kruks je usmrtio jednu osobu u publici, dok je dve ranio. Trampa su pripadnici Tajne službe posle pucnjave odveli sa bine i prebacili u bolnicu gde mu je ukazana prva pomoć.

Najnoviji snimak dostavljen je Hitnoj službi okruga Biver, nakon što je poslat zahtev Kongresu SAD da se on dostavi.

Podsetimo, ranije danas Trampova kampanja podnela je žalbu Federalnoj izbornoj komisiji (FRC) uz tvrdnju da novac prikupljen za kandidaturu za reizbor predsednika Džoa Bajdena ne može da se prenese na predsedničku kampanju potpredsednice Kamale Haris.

Tužbu je podneo generalni savetnik Trampove kampanje Dejvid Vorington koji je u žalbi naveo da bi transfer sredstava iznosio "malo više od prekomernog doprinosa od 91,5 miliona dolara od jednog predsedničkog kandidata drugom", prenosi CNN.

"Kamala Haris nastoji da izvrši pljačku od 91,5 miliona dolara preostalog novca Džoa Bajdena u kampanji - drsko uzimanje novca koje bi predstavljalo najveći prekomerni doprinos i najveće kršenje u istoriji Saveznog zakona o izbornoj kampanji iz 1971, sa izmenama i dopunama", naveo je on u žalbi, u koju je CNN imao uvid.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading