"NAPADAČ JE IMAO POMOĆ IZNUTRA"! Bivši vojni snajperista uznemirio javnost: "Ne možete tek tako doći u tu poziciju s oružjem dok bivši predsednik drži govor" (VIDEO)

Autor:

Svet

15.07.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksander je bio član snajperske jedinice JTF 2, koja je izvela rekordni hitac u maju 2017. koristeći McMillan TAC-50.

"NAPADAČ JE IMAO POMOĆ IZNUTRA"! Bivši vojni snajperista uznemirio javnost: "Ne možete tek tako doći u tu poziciju s oružjem dok bivši predsednik drži govor" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/instagram/iamdallasalexander

Dalas Aleksander veteran je koji je proveo 14 godina u snajperskom timu kanadske vojske, koji je bio zadužen za zaštitu svetskih čelnika, uključujući i kanadskog premijera. Bivši član elitne jedinice JTF2, koji je danas ambiciozni pevač, tvrdi da je osoba koja je pucala na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa "imala pomoć" tokom pokušaja atentata na bivšeg američkog predsednika.

Aleksander sugeriše da je 20-godišnjak koji je pucao na skupu mogao imati pomoć iznutra.

- Jako sam dobro upoznat s ovakvim stvarima i znam kako bi to trebalo izgledati. Uopšte ne sumnjam da je napadač imao pomoć unutar agencije, organizacije ili pak vlade - rekao je u videu koji je objavio na svojim profilima na Instagramu i X.

 

 

Istraga još uvek traje, te se veruje da je napadač Tomas Metju Kruks delovao sam. Kako prenose strani mediji, Kruks je legao na krov zgrade koji se nalazi oko 118 metara dalje od mesta na kojem je Tramp držao svoj govor te zapucao prema pozornici. Aleksander pak tvrdi da nije trebao biti u mogućnosti prići tako blizu.

- Čim sam video onu fotografiju iz vazduha, odmah mi to nije imalo smisla. Ne možete, usred bela dana, doći na krov zgrade koja se nalazi samo nekoliko stotina metara dalje od predsednika. Ne možete doći u tu poziciju s oružjem dok predsednik drži govor. To se jednostavno ne može dogoditi. Čak ni ne morate biti snajperista da bi vam to bilo jasno. Ti krovovi su najočitija mesta na celome svetu. Čak i učenici sedmog razreda znaju, kad ih pitaju šta treba učiniti za osiguravanje sigurnosti neke osobe, da prvo treba pogledati krovove oko mesta na kojem se osoba nalazi i koji su u dometu oružja - rekao je Aleksander, pa nastavio:

- Dakle, nešto se dogodilo, no ja ne upirem prstom ni u koga. Previše je očigledno da je ovaj tip imao pomoć sa strane da bi se mogao naći u tom trenutku na tome mestu. Ili je neko zažmurio ili je to bilo strateški isplanirano. Moralo je biti isplanirano do određene granice, jer takvi događaji, takva sigurnost, to nije mala stvar - a ovo je vrlo očito mesto.

Zaključio je da mu je "jako čudno da neko, ko je dovoljno dobar da se toliko približi meti koju je najteže uhoditi na celome svetu, na kraju promaši tu metu."

- Ako već imate veštine da dođete tako blizu i izbegnete svo to osiguranje, sve slojeve sigurnosti koje okružuju tako važnu osobu, onda biste trebali imati veštinu da pogodite iz prve. Ovo jednostavno nema smisla - objašnjava Aleksander.

Aleksander je bio član snajperske jedinice JTF 2, koja je izvela rekordni hitac u maju 2017. koristeći McMillan TAC-50. Metak je prešao 3,5 kilometra, jureći zrakom gotovo 10 sekundi, pre nego što je pogodio i ubio terorista islamske države dok je izlazio iz zgrade i kretao se prema automobilu.

Bivši agent tajne službe Džozep Lasorsa za Daily Mail je izjavio da će se morati povećati zaštita bivših predsednika SAD-a te da će Donald Tramp od sada imati gotovo identičnu zaštitu kao i aktualni predsednik Džo Bajden.

Republikanci u Zastupničkom domu planiraju dovesti šeficu tajne službe Kimberli Čitl na, kako su najavili, žestoko ispitivanje 22. jula, i zatražiti odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading