TELO DEVOJČICE PRONAĐENO U ŠUMI! Horor - Očuh je prvo kidnapovao, pa izbo nožem? (FOTO)

Autor:

Svet

13.07.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za partnerom njene majke!

TELO DEVOJČICE PRONAĐENO U ŠUMI! Horor - Očuh je prvo kidnapovao, pa izbo nožem? (FOTO)

Foto: shutterstock

Policija na terenu

Policija aktivno traga za osumnjičenim nakon što je u subotu otkriveno telo šestogodišnje devojčice, koja je kidnapovana u petak u Sene-Maritimu. Njen nestanak je pokrenuo sistem „uzbunjivanja o otmici“.

-Trenutno su raspoređeni značajni resursi žandarmerije za aktivnu potragu za navodnim počiniocem dela - naveli su zvaničnici o partneru majke žrtve, „koji je još uvek u bekstvu" u saopštenju za javnost objavljenom u subotu, naznačio tužilac Frederik Teje na sajtu. Pozivaju stanovnike Saint-Martin-de-l'Ifa (Seine-Maritime), gde se tragedija dogodila, na "najveću opreznost" i "svako lice koje bi moglo doprineti istrazi ili hapšenju je pozvano da pozove 17.” 

Devojčica od šest godina pronađena je mrtva u šumi, blizu vozila njenog navodnog otmičara, starog 42 godine, precizirao je tužilac. Malo posle 1 sat iza ponoći u subotu, Ministarstvo pravde je na svom nalogu na X (bivši Twitter) objavilo otkriće tela male Celije i ukidanje sistema uzbunjivanja o otmici.

 

 

Oteta od strane partnera njene majke?

- Celija, stara 6 godina, evropskog porekla, tamno smeđe kose srednje dužine, smeđih očiju, nosila je crnu haljinu sa jednorogom, visine 1,10 m, nestala je iz svoje kuće u Saint-Martin-de-l'Ifu“, dvadesetak kilometara severozapadno od Ruana, malo pre 18 sati - navodi se u saopštenju sistema uzbunjivanja o otmici.

 

 

- Postoji mogućnost da je oteta od strane očuha: muškarca starog 42 godine, visine 1,80 m, veoma mršave građe, smeđe kose, plavih očiju, koji je upravljao tamnoplavičastim Golfom sa registarskim brojem 7189 WM 76 - naveli su žandarmi.

 

 

Majka je pozvala policiju oko 18h da prijavi kako ju je napao nožem njen partner, navela je izvor iz žandarmerije za AFP.

Ona je rekla da je uspela da izađe iz kuće, ali da je njen pratilac, koji nije otac deteta, ostao u kući sa devojčicom.

- Majka Celije, koja je bila žrtva prvog napada, trenutno je hospitalizovana, ali njen život nije u opasnosti - precizirao je tužilac iz Ruana u saopštenju.

Porodično nasilje

Prema izvoru bliskom istrazi, majka je u svom pozivu žandarmima izjavila da je i njeno dete zadobilo ubode nožem. Kada su stigli u kuću, žandarmi su ustanovili da je prazna.

Više od stotinu žandarma iz Sene-Maritime i susednih departmana je mobilisano, kao i mobilni žandarmi, tim sa psima i helikopter.

- Nešto posle 22h, jedan meštanin, obavešten preko sistema uzbunjivanja o otmici, pomogao je da se locira vozilo navodnog otmičara. Dalje pretrage žandarma dovele su do otkrića tela deteta, u šumi blizu vozila - ispričao je Frederik Teje.

Par nije bio prijavljivan za porodično nasilje. Ali prema izvoru bliskom istrazi, muškarac je bio poznat pravosuđu, kao i po problemima u ponašanju.

Sistem „uzbunjivanja o otmici“

Usvojen u Francuskoj u februaru 2006. godine, sistem „uzbunjivanja o otmici“ podrazumeva masovno izdavanje uzbune u slučaju otmice maloletnog deteta kako bi se mobilisalo stanovništvo u potrazi za detetom i njegovim otmičarem. Do sada je bio aktiviran oko trideset puta u Francuskoj.

Aktivira se samo ako su ispunjeni određeni kriterijumi: mora postojati potvrđena otmica, a ne jednostavni nestanak, žrtva mora biti maloletna, njen fizički integritet ili život moraju biti ugroženi, i moraju postojati informacije koje omogućuju njeno lociranje. Poslednji put je aktiviran u januaru, za nestanak jedne mesečne bebe otete iz bolnice u Meo (Seine-et-Marne), koja je brzo pronađena zdrava i bezbedna sa svojom majkom, koja je bila u teškoj materijalnoj situaciji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading