MALOLETNA BRAĆA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO PONOVO UHAPŠENA: Beže iz ustanova, počinili više od 100 krivičnih dela

Autor:

Hronika

12.07.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od izazova u ovom slučaju je činjenica da maloletnici mlađi od 14 godina ne mogu biti krivično gonjeni.

MALOLETNA BRAĆA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO PONOVO UHAPŠENA: Beže iz ustanova, počinili više od 100 krivičnih dela

Foto: INSTAGRAM: 192_RS / SCREENSHOT

Dečak ubica

Trinaestogodišnji V. N. i njegov mlađi brat Z. N. su pre nekoliko dana uspeli da pobegnu iz ustanova u koje su smešteni, ali su brzom reakcijom policije pronađeni. Ova situacija je izazvala zabrinutost jer su ova dva maloletnika osumnjičena za ozbiljna krivična dela, uključujući ubistvo, teške krađe i razbojništva, piše Blic.

V. N. i Z. N. su poznati po svojoj burnoj prošlosti bežanja iz ustanova socijalne zaštite. Sumnja se da su počinili više od 100 krivičnih dela, uključujući pljačke prodavnica, mesara, cvećara, kao i provaljivanje u privatne i poslovne objekte. Kulminacija njihovih aktivnosti bila je svirepo prebijanje Todor Šunjke, koji je kasnije preminuo od teških telesnih povreda. Njihovo ponašanje izazvalo je veliku materijalnu štetu i zabrinutost u zajednici.

Jedan od izazova u ovom slučaju je činjenica da maloletnici mlađi od 14 godina ne mogu biti krivično gonjeni. Ovo je dovelo do situacije u kojoj su ovi dečaci uspeli da izbegnu odgovornost za svoje postupke i da nastave sa kriminalnim aktivnostima.

Nadležne institucije su se suočile sa izazovom kako postupati u slučaju maloletnika koji izvršavaju ozbiljna krivična dela. Osnovno javno tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv majke braće, kako bi se utvrdila njena odgovornost za njihovo ponašanje. Nakon smrti Todor Šunjke, majka je lišena roditeljskog prava, a deca su potpala pod nadležnost Centra za socijalni rad.

Stručnjaci Centra za socijalni rad su se suočili sa izazovom vaspitanja ove dvojice dečaka, čije ponašanje nije zahtevalo medicinski pristup, već ozbiljan vaspitni i pedagoški pristup. Međutim, njihovo bežanje iz ustanova otežalo je sprovođenje ovakvih mera.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading