KARLI BRUNI PRETI ZATVOR: Evo za šta se tereti bivša manekenka i supruga Nikole Sarkozija, sve ima veze sa GADAFIJEM

Autor:

Svet

10.07.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je u maju ove godine ispitana od strane policije, njeni advokati su saopštili da je pružila "korisne informacije i pojašnjenja", ali nisu detaljnije komentarisali

KARLI BRUNI PRETI ZATVOR: Evo za šta se tereti bivša manekenka i supruga Nikole Sarkozija, sve ima veze sa GADAFIJEM

Foto: ARNAUD FINISTRE / AFP / Profimedia, Tanjug/AP

Bivša prva dama Francuske Karla Bruni-Sarkozi optužena je za uticaj na svedoka koji tereti njenog muža, bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija za ilegalno finansiranje političke kampanje sredstvima dobijenim od bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, preneli su danas francuski mediji.

Prema tvrdnjama neimenovanog francuskog zvaničnika, Karla Bruni (56), bivši supermodel, moći će da se brani sa slobode, ali uz zabranu kontakata sa svima koji su uključeni u ovaj proces, osim sa svojim suprugom, prenosi portal Frans 24.

Preliminarni optužni predlozi protiv Bruni-Sarkozi uključuju uticaj na svedoka i pokušaj prevare sudija koji istražuju njenog supruga zbog sumnje da je primio nelegalna sredstva tokom predsedničke izborne kampanje 2007. godine.

Republika

Foto: Profimedia

 

Nakon što je u maju ove godine ispitana od strane policije, njeni advokati su saopštili da je pružila "korisne informacije i pojašnjenja", ali nisu detaljnije komentarisali.

Francusko-libanski biznismen Ziad Takieddine je više puta ponovio da je 2006. i 2007. godine pomogao u dostavi oko pet miliona evra u kešu koje je Gadafi poslao Sarkoziju i njegovom glavnom savetniku.

Ziad Takiedin je ključni svedok u ovom procesu za dokazivanje optužbe da je Sarkozi primio od režima nekadašnjeg libijskog predsednika Muamera Gadafija milione evra kroz nelegalne uplate.

Istraga je pokazala, između ostalog, da je Bruni-Sarkozi u junu 2021. godine izbrisala sve elektronske poruke razmenjene sa francuskom "kraljicom paparaca" Mišele Maršan na dan kada je Maršanova optužena za uticanje na svedoke.

Nikola Sarkozi, predsednik Francuske u mandatu od 2007. do 2012. godine, već je osuđen u dva druga slučaja, ali odlučno je negirao krivicu u svim sudskim postupcima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading