ŽIVOTNA DRAMA PORODICE JUGOVIĆ: Trogodišnju ćerkicu poslali na rutinsku operaciju, pa doživeli najstrašniju tragediju

Autor:

Svet

09.07.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je primljena u bolnicu u Pertu, 28. juna, na zakazanu rutinsku operaciju krajnika.

ŽIVOTNA DRAMA PORODICE JUGOVIĆ: Trogodišnju ćerkicu poslali na rutinsku operaciju, pa doživeli najstrašniju tragediju

Foto: Facebook/Jess Yugovich

Trogodišnja Alija Jugović umrla je posle nešto više od nedelju nakon što je imala rutinsku operaciju krajnika, koja uglavnom ne stvara probleme kod većine dece.

Devojčica je primljena u bolnicu u Pertu, 28. juna, na zakazanu rutinsku operaciju krajnika, a kući je otpuštena dan kasnije.

U nedelju uveče hitno su je odvezli u istu bolnicu, jer je u međuvremenu dobila groznicu i simptome nalik gripu. Mama i devojčica čekale su satima da ih doktor primi i pogleda.

Kad su konačno došle na red, lekar je kazao da dete ima grip i otpustio je kući. Sutradan rano ujutru, njeno stanje se naglo pogoršalo, probudila se sa teškim kašljem, a u međuvremenu je počela i da povraća krv.

Ukućani su pozvali Hitnu pomoć koja je odmah po dolasku počela sa oživljavanjem, a do dolaska u bolnicu malena je već bila u komi. Nešto kasnije stavljena je i na aparate koji su je održavali u životu.

Ne postoje reči koje bi mogle da opišu očaj njenih roditelja, majke Džesike, koja je mali preduzetnik, i oca Džoša, koji je građevinski preduzetnik.

Zajednica u kojoj žive organizovala je i sakupljanje pomoći ovim privatnicima koji nisu zaposleni u firmi i nemaju mogućnost da jednostavno neko vreme izostanu s posla.

Plaćaju i kredit za kuću, a pored preminule ćerkice Alije imaju i jednogodišnjeg sina Elajdžu.

Njihove komšije i prijatelji potrudiće se da im novčana pomoć koju prikupljaju omogući da što duže ostanu kod kuće i ožale svoje dete bez pritiska da se što pre vrate na posao kako imali od čega da žive.

Za porodicu koju je pogodila najstrašnija tragedija od svih - gubitak deteta, za samo nekoliko sati sakupljeno je 62.000 australijskih dolara koji će pokriti i troškove sahrane, jer ova porodica nije u zavidnoj finansijskoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading