ALEKSANDRU SIN DAMIR (5) NAŠAO MRTVU U POPULARNOM LETOVALIŠTU SRBA: Reči njene prijateljice kidaju dušu

Autor:

Svet

21.06.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra je sa sinom otišla da se opusti uz bazen, na kupanje i sunčanje, a onda se desila tragedija

ALEKSANDRU SIN DAMIR (5) NAŠAO MRTVU U POPULARNOM LETOVALIŠTU SRBA: Reči njene prijateljice kidaju dušu

Foto: Društvene mreže

Iznenadna smrt 39-godišnje Aleksandre Tepljakove iz Jaroslavlju potresla je kako njenu rodnu Rusiju, tako i Tursku, gde se našla na godišnjem odmoru na kojem je preminula.

Posle godinu dana napornog rada, Aleksandra se u maju nagradila dugo očekivanim letovanjem na koje je povela petogodišnjeg sina, a onda je skončala u hotelskoj sobi samo dan pre povratka kući. Da tragedija bude veća, našao ju je nesrećni mališan.

Aleksandra je radila u banci i bila je majka dvoje dece - petogodišnjeg sina i šesnaestogodišnje ćerke. Nije bila zvanično udata, ali je živela sa ocem dece. Ustajala je u pet ujutru i radila do kasno uveče, a ponekad je morala da pribegne uslugama dadilje.

U maju je organizovala godišnji odmor, koji je pao na njen rođendan. Odlučila je da tople dane provede u inostranstvu - u Alanji, koja je inače popularno letovalište Srba, i radovala se prilici da se opusti. Aleksandrina ćerka ove godine završava deveti razred i polagala je ispite u maju, stoga je s njom otišao samo njen petogodišnji sin.

Iz Turske se nikada nije vratila

- Imala je tradiciju - da rođendan provede na toplom mestu, pored mora. Prošle godine je takođe letela u Egipat na odmor, takođe sama, jer joj je muž radio. A godinu dana pre toga zajedno išli su da posete roditelje njenog muža - otkrila je Aleksandrina bliska prijateljica Ana Aleksejeva za ruske medije.

Po dolasku, odmor je "tekao kao sat". Aleksandra je sa sinom otišla da se opusti uz bazen, na kupanje i sunčanje.

Dan pre nego što je trebalo da se vrate u Rusiju, 25. maja, ponovo su otišli ​​na bazen, sunčali se i otišli ​​u svoju sobu da dremaju. Posle nekog vremena dečak se probudio i počeo da budi majku. Ali ona se nije pomerila.

- Našao je odrasle i rekao: "Ne mogu da probudim mamu, ona se ne budi" - rekla je Ana.

Osoblje hotela posumnjalo je da nešto nije u redu. Počeli su da kucaju na vrata. Kada su shvatili da im niko neće otvoriti, odlučili su da ih otvore sami. Otkrili su užasnu scenu u sobi.

- Oko 21 sat je utvrđeno da je Aleksandra mrtva. Njen sin je upitao osoblje: "Šta nije u redu s mojom majkom?" Rekli su mu da je sve u redu da bi mu odvukli pažnju - rekla je Ana.

Rođaci su saznali šta se dogodilo bliže ponoći. Odmah su pripremljene karte za dečakovog oca kako bi on dete odveo kući.

"Stalo je srce moje voljene drugarice"

Dužnost da prenese vesti o Aleksandrinom tragičnom kraju, na sebe je preuzela njena bliska prijateljica Ana Aleksejeva i njena objava na društvenim mrežama čita se sa knedlom u grlu.

"Prijatelji, danas imam tužne vesti. Juče sam saznala za tragičnu vest, da je 25. maja stalo dobro i veselo srce moje veoma bliske i voljene drugarice Aleksandre. Družile smo se od škole... Sašulja je sa sinom Damirom odletela u Tursku na odmor i trebalo je da se vrati 26. maja, ali se 25. maja nije probudila, otkazalo joj je srce. Apelujem na sve zainteresovane da mi pomognu u organizaciji njene sahrane", napisala je Ana tada na mrežama.

Republika

Foto: Printscreen/VKontakte

 

 

Potom je otkrila još jedan potresni detalj.

"Njeni roditelji su stari i ovo im je drugo dete koje su izgubili... Sada rešavamo pitanje vraćanja Damira kući i transporta Sašulje. A ja sam kao njena prijateljica dužna da organizujem sahranu... Ni ja ne verujem šta se desilo, pričale smo dan ranije i moja Sašulja mi je rekla da se odlično odmorila. Čekala sam je da dođe da proslavimo njen rođendan u restoranu...ali avaj", napisala je Ana i uputila sve zainteresovane na koji način mogu da pomognu.

O uzroku Aleksandrine smrti nije bilo zvaničnih izveštaja, a porodica je kasnije saopštila da Tepljakova nije zloupotrebljavala alkohol i da je bolovala od dijabetesa tipa 1.

"Koji je to stres za dečaka koji nije mogao da probudi majku. Ako imate dijabetes tipa 1, onda vam šećer pada ili, naprotiv, raste. Možda nije stigla da sebi da insulin", "Jedan momak sa dijabetesom je bio sa mnom u sobi u bolnici. Sećam se kako je stalno merio šećer i ubrizgavao sebi insulin. I jednog dana je samo odjednom počeo da se trese i da pada... Koliko sam se potresao, mislio sam da mi umire pred očima. Onda je došao sebi - očigledno mu je šećer poludeo. Dijabetes je strašna stvar", spekulisali su korisnici društvenih mreža kada su čuli ovu vest.

"Tata, hajde da sačekamo mamu"

Dečaku nisu objasnili šta se dogodilo njegovoj majci. Mislio je da je otišla daleko da mu donese poklon. Najstarija ćerka nije mogla da veruje da Aleksandre više nema.

- Sinu je rečeno da je majka otišla po iznenađenje. On je rekao: "Čekam svoju majku." Kada je otac došao po njega, pitao ga je: "O, tata, kako si završio ovde u Turskoj? Hajde da se ne vraćamo, sačekajmo mamu.” Najstarija ćerka, naravno, sve loše podnosi. Ona ne veruje šta se dogodilo. Deca će ostati sa ocem, nema sumnje u to - kaže Ana.

Aleksandrino telo prevezeno je u Rusiju skoro nedelju dana nakon tragedije, a ona je 7. juna sahranjena u svojoj domovini - u regionu Arhangelsk.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading