KRIMINALCIMA JE ODZVONILO: Vlast uvodi nove mere za očuvanje mira

Autor:

Svet

15.06.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su najavile planove za izgradnju novog zatvora, koji će moći da primi oko 20.000 ljudi, u slabije naseljenom delu zemlje

KRIMINALCIMA JE ODZVONILO: Vlast uvodi nove mere za očuvanje mira

Foto: shutterstock

Vlasti Hondurasa objavile su niz novih mera za borbu protiv organizovanog kriminala, uključujući izgradnju novog zatvora, kolektivna suđenja i terorističke oznake za članove bandi.

Predsednica Siomara Kastro izjavila je da bi snage bezbednosti trebalo da budu raspoređene kako bi ''hitno izvršile intervencije u delovima zemlje sa najvećom učestalošću zločina kao što su naručena ubistva, trgovina drogom i vatrenim oružjem, iznude, otmice i pranje novca", prenosi Rojters.

Vlasti su najavile planove za izgradnju novog zatvora, koji će moći da primi oko 20.000 ljudi, u slabije naseljenom delu zemlje.

Takođe je navedeno da Kongres Hondurasa mora da reformiše krivični zakon tako da članovi kriminalnih grupa koji počine zločine poput onih koje je Kastro navela budu označeni kao "teroristi" i da se suoče sa kolektivnim suđenjima.

Inače, u hrvatskim kaznenim ustanovama zatvoreničke dane uz knjigu prekraćuje do 50 odsto zatvorenika, a oni najčešće čitaju krimiće, ali i Bibliju, knjige Zvonimira Majdaka i Franje Tuđmana.

Najčitaniji žanr u hrvatskim zatvorima je svakako kriminalistički roman, ali se čitaju i verske knjige, ljubavni i erotski romani i knjige za samopomoć, prenosi Hina.

U zatvoru Lipovica kod Požege najčitaniji su, osim krimića, putopisi, Biblija i Kuran, a slede ih „Ko je čovek“ Tomislava Ivančića, „Prokleta avlija“ Ive Andrića i „Zlatarevo zlato“ Augusta Šenoe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading