UŽAS! POLITIČAR UBIJEN DAN PRED LOKALNE IZBORE! Napadač mu prišao s leđa i ispalio metak u potiljak, NIJE MU BILO SPASA

Autor:

Svet

01.06.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod će u nedelju morati da se opredeli za svoje favorite na biračkim mestima, ali nikom posle ovakvih scena nije do glasanja

UŽAS! POLITIČAR UBIJEN DAN PRED LOKALNE IZBORE! Napadač mu prišao s leđa i ispalio metak u potiljak, NIJE MU BILO SPASA

Foto: pixabay.com

Broj atentata na političare koji su se kandidovali za izbore u Meksiku, koji će biti održani sutra, dostigao je rekord i povećao se na 37, nakon što je kandidat na lokalnim izborima u centralnoj meksičkoj državi Puebla, Horhe Huerta Kabrera, ubijen u petak, objavilo je danas državno tužilaštvo.

U saopštenju se navodi da je Kabrera ubijen iz vatrenog oružja, hicem s leđa u potiljak, čime se broj ubijenih kandidata za izbore ove godine povećao na 37, što je više nego pred izbore 2021. godine kada je ubijeno 36 kandidata, preneo je Rojters.

Analitičari ukazuju da moćni narko karteli u Meksiku i često korumpirane lokalne samouprave doprinose nasilju nad kandidatima na izborima.

Meksikanci će na izborima sutra birati predsednika države, poslanike Kongresa i predstavnike lokalnih vlasti, na najvećim izborima u toj državi do sada, preneo je Glas Amerike.

Meksikanci će glasati za 128 senatora, 500 predstavnika u donjem domu Kongresa i za gotovo 20.000 pozicija u lokalnoj vlasti.

Očekuje se da će Klaudija Šejnbaum iz vladajuće stranke Pokreta nacionalnog preporoda (Morena) pobediti na izborima i postati prva žena predsednica Meksika, zamenjujući na toj funkciji odlazećeg predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading