NAPADNUTA MOSKVA?! Ruski PVO žestoko dejstvovao!

Autor:

Svet

27.05.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatična noć iznad prestonice Rusije

NAPADNUTA MOSKVA?! Ruski PVO žestoko dejstvovao!

Foto: youtube.com/printscreen

Danas je došlo do incidenta u blizini Moskve, gde su ruske protivvazdušne jedinice oborile bespilotnu letelicu, kako je potvrdio guverner Moskovske oblasti, Andrej Vorobjov.

On je putem Telegrama saopštio da su delovi oborene bespilotne letelice pali na privatnu kuću u Baljši, istočno od glavnog grada, ali je istakao da su osobe u kući prošle bez povreda.

Reakcija avio-službe i privremeno preusmeravanje letova

Agencija TASS je izvestila da su avioni bili privremeno preusmereni sa svojih putanja na severoistoku Moskve, u skladu sa informacijama koje su dobili od avio-službe.

Ovaj incident izaziva zabrinutost i postavlja pitanja o bezbednosti vazdušnog prostora u blizini glavnog grada Rusije.

Bezbednost stanovništva u fokusu

Iako je obaranje bespilotne letelice ozbiljan događaj, guverner Vorobjov je istakao da je prioritet u ovakvim situacijama zaštita i bezbednost stanovništva.

Srećom, u ovom slučaju, niko nije povređen, ali incident ukazuje na potrebu za pažljivim nadzorom vazdušnog prostora i reakcijom na potencijalne pretnje, preneo je Tanjug.

Posledice incidenta

Ovaj događaj će svakako izazvati pažnju javnosti i nadležnih organa, a istražitelji će morati da utvrde identitet bespilotne letelice, kao i okolnosti koje su dovele do njenog obaranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading