"BEZ POMOĆI SAD NEMAMO ŠANSE" Zelenski prozvao NATO zbog odbrane Izraela iako nije član Alijanse

Autor:

Svet

16.04.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Zelenskog, Ukrajina danas ima jednu na 10 ruskih artiljerijskih granata.

"BEZ POMOĆI SAD NEMAMO ŠANSE" Zelenski prozvao NATO zbog odbrane Izraela iako nije član Alijanse

Foto: shutterstock

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izjavio je danas da bez pomoći SAD, Ukrajina neće imati šanse da dobije rat sa Rusijom

- Bez ove pomoći nećemo imati priliku da pobedimo. Morate biti jači od neprijatelja da biste ga savladali - rekao je Zelenski u intervjuu za američku televiziju PBS. 

Prema njegovim rečima, Ukrajina danas ima jednu na 10 ruskih artiljerijskih granata.

- U svakom slučaju, sa takvom statistikom, svaki dan ćemo nazadovati. Ako želimo da branimo ono što je pod našom kontrolom, onda treba da imamo proporcionalne brojke, 10 prema 10 - rekao je Zelenski.

On je naveo primer kako su Rusi uništili termoelektranu Tripilsku, koja je izvor električne energije u Kijevskoj oblasti

- Poletelo je 11 raketa. Uništili smo prvih sedam, ostale četiri su uništile stanicu. Zašto, jer nismo imali više projektila. Ponestalo nam je raketa koje su štitile Tripilsku - istakao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je dodao da kada saveznici kažu da ne mogu da daju Ukrajini ovo ili ono oružje ili ne mogu biti prisutni u Ukrajini sa ovom ili onom silom, jer će izgledati kao da je Ukrajina uvukla NATO u rat, onda on želi da postavi pitanje u vezi Izraela.

- Izrael nije član Alijanse. Ali države članice NATO branile su Izrael, pokazale da Izrael nije ostavljen sam. Ovo je pouka i odgovor svima koji na različitim kontinentima govore da Ukrajini treba pomoći veoma pažljivo kako ne bi uvukli zemlje NATO u rat - istakao je Zelenski.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading